Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

İsteseniz 10 tane kültür merkezi yapardınız!

İsteseniz 10 tane kültür merkezi yapardınız!

Geçtiğimiz hafta Silivri sanayi esnafını ziyaret eden CHP'li Vekiller Mevlüd Aslan ve Süleyman Çelebi, "Silivri'ye Kültür Merkezi yapamadık. Çünkü Bakanlık Kültür Merkezi yerini onaylamıyor" demişler. Kültür Merkezi yapamadık, Bakanlık izin vermiyor demek en kolay kaçış yolu bana göre. Çünkü Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar eğer isteseydi görevi sürecinde 10 tane kültür merkezi dikerdi bu Silivri’ye. Eski Beyaz Saray Yerine Balık Lokantası yapacağınıza, İlçe Tarım Müdürlüğünün olduğu yeri de kamulaştırarak denize nazır 5 yıldızlı kültür merkezi yapılabilirdi. Ama yapılmadı.

İki tane balık lokantası yapılmasını uygun gördüler. Yine Emniyet Müdürlüğünün arkasında Tapu Müdürlüğü’ne verilen arazi Kültür Merkezi için değerlendirilebilirdi. Ama değerlendirilmedi. İlle de Milli Emlak Daire Başkanlığına bağlı, Bakanlığın onayı olmadan çivi dahi çakılamayan yerde ısrar etmenizin anlamı ne? Koskoca 4 yılda herkese yer budunuzda bir Kültür Merkezine mi yer bulamadınız? Madem bakanlık onay vermiyor, siyasi garez yürütüyor, o zaman Bizim Silivri Belediyesi inisiyatifinde olan arazilerden birine dikin Kültür Merkezini. Silivri Belediyesine ait bir sürü arazi var. İstenseydi bu Silivri’ye şimdiye kadar 10 tane Kültür Merkezi yapılırdı. Yeter ki isteyin anacım. Yeter ki isteyin! Yerimiz de bol imkânımızda… Öyle Milletvekillerini yanlış yönlendirerek, Bakanlığı halka şikayet ederek bir yere varamazsınız.      

Cami yerine kültür ve sosyal tesis yapılsın 

Yıllardır mezbelelik bir şekilde duran ve tinerciler ile ayyaşların yuvası haline gelen Silivri eski Devlet Hastanesi binası nihayet yıkıldı. Yıkıldı yıkılmasına da şimdide yerine ne yapılsın tartışması başladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ben oraya meydan yapacağım diyor. AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ise, Oraya cami yapılacak diyor. Öp babanın elini… Orada ki esnaf  ve çevre sakinleri ne istiyor soran yok. Daha önce hastane yerine Aile Hekimliği yapılsın diye imza toplandı ama ne itirazları nede imzaları kaale alan yok. Şimdi bende Silivrili bir vatandaş olarak orya ne yapılması konusunda birkaç öneride bulunmak istiyorum. Eski Devlet hastanesi yeri Silivri’nin en gözde yerlerinden bir tanesi. Oraya cami yapmak yerine,  Spor Merkezi yapılabilir.

Gençlerin ve her kesimin rahatlıkla gidebileceği sosyal donatı alanları oluşturulabilir. Donatı alanları derken, Gitar, Resim, kursları ve forlklörcü gençlerin kullnabileceği yerler oluşturulabilir. Cep Tyatro yerleri yapılabilir. Engelli kardeşlerimiz için  Merkezde düz ayak Engelliler Merkezi yok.  Engelliler Merkezi de yapılabilir. Bunlarda benim önerilerim. Kaale alınırsa ne ala. Kimse de beni bu yazdıklarımdan dolayı cami düşmanı ilan etmeye kalkmasın. Oraya yapılacak camiye 50 kişi gider, ama  sosyal donatı alanı oluşturulursa 1500 kişi gider.  İlle de cami yapılacak diye ısrar edilirse de, bu AK Partiye eksi yazar. Çünkü CHP’nin orasıyla ilgili nasıl bir siyasi propaganda yapabileceğini şimdiden kestirmek mümkün. O yüzden AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ı bu hastane yeri konusunda daha sosyal ve kültürel düşünmeye davet ediyorum. Cami ısrarında devam ederse  halk tarafından eksi puan alacaklar. Benden söylemesi… 

CHP Sanal Parti mi? 
 CHP Silivri İlçe Teşkilatı bir ilke imza attı. Nasıl mı? CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın ve CHP’li vekiller Mevlüd Aslanoğlu ve Süleyman Çelebinin Silivri’yi ziyaret edeceğini basın mensuplarını sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden davet ediyor. Daha önce mail yoluyla yada telefon açarak davet edilen basın mensupları artık partililer ile birlikte etiketlenip facebook üzerinden çağırılıyor. Ve bu durum benim hiç hoşuma gitmiyor. Ben CHP’yi ciddi bir kurum zannediyordum. Ama sanırım yanıldım. CHP sanal bir partimi ki bize sanal davet çıkarıyorsunuz? Koskoca Genel Başkan Yardımcınız, Milletvekilleriniz geliyor sizin basını davet etme şeklinize bakın.

Olacak iş mi Allah aşkına… Bu kadar da sosyal olmayın be kuzum. AK Parti, MHP, STK’lar bir toplantı yaptığında nasıl mail yada telefon ile davet ediyor ise bi zahmet sizde o şekilde davet edin Sayın Silivri CHP Yöneticileri. Yok, faceebok üzerinden basına davet çıkaracağız diyorsanız, e bundan sonra esnaf ziyareti falanda yapmayın. Facebook ve Twitter üzerinden çalışmalarınızı yapın ve oy isteyin. Bakalım ne kadar başarılı olacaksınız. Bu arada benim faceebok sayfama yapılan hiçbir davetinize de icabet etmeyeceğim. Daha önce etmediğim gibi. Sosyal olmayın demiyorum ama sapla samanı da bir birine karıştırmayın. Biraz ciddiyet yahu! 

Dedikoducu fareye hitaben… 
Geçtiğimiz akşam eski Belediye Başkanlarının yemeğine katıldım. Hay nerden katıldım demeyeceğim, iyi ki katılmışım. Çokta güzel ve keyifli bir yemekti. Yemekte eski başkanlar tarafından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a yönelik eleştirilerde yapıldı. Siyaset konuşuldu. Başkan Işıklar’ın vatandaşla nasıl diyalok kurduğu ve bunun kendisine nasıl yansıyacağına kadar her şey o masada konuşuldu.  Ama masada oturan bir tarla faresi yememiş içmemiş Başkan Işıklar’a gidip benim kendisi hakkında dedikodu yaptığımı söylemiş.

Bu tarla faresinin Başkan Işıklar’a orada konuşulanları nasıl aksettirdiğini bilemiyorum ama kendisine benden bir tavsiye; Senden önce ben varım bu Silivri’de Ahlaksız mahlûk. Senin sağda solda konuştukların bana gelmiyor mu sanıyorsun? Benim Özcan Işıklar ile hiç konuşmayacağımı mı sanıyorsun? Sen ne salak şeysin be kuzum.  İnsanları birilerine kötüleyerek bu meslekte başarılı olacağını mı zannediyorsun a akıl fukarası. Ben Özcan Işıklar’ın yüzüne söyleyemeyeceğim şeyi ne yazarım ne konuşurum. Bilmiyorsan öğren. Haa ille de beni kötüleyerek bir yerlere geleceğini zannediyorsan, sana yazık olur. Bana hiçbir şey olmaz. Şimdi yemeyim içmeyim o masada Başkan Işıklar ile ilgili konuşulanları yetirtirmişsin ya sen, bizde sana Özcan Başkan ile birlikte selam gönderiyoruz buradan. O masada nelerin konuşulduğunu yarın al bir Haberdar Gazetesi de oku. Belki kendine gelirsin. Gelmezsen de ben seni bir daha ki yazımda kendine getirmesini bilirim. Bilmem anlatabildim mi?
Ve son sözümde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a; Eğer ciğeri beş para etmez tarla faresinin aklına bakıp bana tavır koyacaksan buyur koy. Bana göre hava hoş… Ama şunu unutma bugün o masada konuşulanları sana getiren embesil, yarın senin masanda konuşulanları da başkalarına yetiştirir. Ki, o masada seni incitecek yada bel altı hiçbir kelime kullanılmadığı gibi aksiye tamamen görevinle ve makamınla ilgili eleştiriler yapıldı. Bu eleştirileri de yapmak rakiplerinin ve sana kırılanların ne doğal hakkı…    

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi