Mehmet Mert

Mehmet Mert

İYGAD ödüllerinin gelenekselleşmesi tek dileğim

İYGAD ödüllerinin gelenekselleşmesi tek dileğim

2015 yılı Kasım ayının son haftasında göreve gelen Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığım, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği aradan geçen sürede belki çok önemli işler yapmasa da önümüzdeki iki ayda önemli hizmetlere imza atacak.
Göreve geldiğimizde söz verdiğimiz her projemiz görev süremizde hatta bu süreden daha önce gerçekleşecektir.
*
Beykent'te buluna Kaya Milenyum AVM'de hazırladığımız 150 m2 merkez ofisinde hazırlıklar son aşamaya gelindi.
Haziran ayı içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz.
İYGAD bülteninin yer aldığı dergi çalışmamız başlatıldı.
Yılın gazetecileri, yılın zirvedeki gazeteciler, ödül başvurularımız başlatıldı.
Önümüzdeki iki ayda, merkez ofis açılacak, dergi basılıp dağıtılacak, 24 Temmuz basında Sansürün Kaldırılış yıl dönümünde ise 'Zirvedekiler' ödül törenimizi gerçekleştireceğiz.
Bu arada bu yaz bir de piknik programımız var. Önümüzdeki ilk Yönetim Kurulu toplantısında bunun tarihini de alırız umarım.
*
Merkez ofisimizde yine kongrede belirttiğimiz gibi, İYGAD'a üye gazetelerin tasarımının yapılması için gerekli donanım ve personel, bu gazetelerin sağlıklı bir şekilde dağıtılması için ekip, bedava internet, meslektaşlarımızın da kullanımına açık olacak konferans ve toplantı salonu, projeksiyon, gibi hizmetler olacak.
Dileğen her meslektaşımız burasını kendi ofisi için kullanabilecek.
Randevülerini burada verebilecek.
Misafirlerini ağırlayabilecek.
Hatta iddia ediyorum, konferans salonumuz önemli STK örgütlerine de hizmet verecektir.
*
İYGAD bülteni için siz meslektaşlarımızdan, röportaj, köşe yazısı, reklam, arşiv fotoğraf ve arşiv yayınlar bekliyoruz.
Tamamen gazetecilikle alakalı olan her türlü done gönderebilirsiniz.
En az 65 sayfa basılacak ve binlerce basılacak dergiye reklam almak isteyen meslektaşlarımız da daha geniş bilgi için yönetim kurulumuzla irtibata geçebilirler.
Bu dergiden belli sayıda elde edeceğimiz gelir ile İYGAD'ın yıllık masraflarının bir bölümünü karşılamayı düşünüyoruz.
Umarız dergi de düzenleyeceğimiz ödül töreni de gelenekselleşir ve bizden sonraki yönetimler de bu iki durumu daha da geliştirerek devamlı hale getirirler.
*
İYGAD'ın sekiz dalda dağıtacağı 'Zirvedekiler' ödüllerine gelince, aslında ben en çok bu programı önemsiyorum.
Zira demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel gazeteciliğin güçlenmesini sağlamak amacıyla, mesleğini tam anlamıyla yapmaya çalışanları diğerlerinden ayırmak gerektiğine inanıyorum.
İşini tam anlamıyla yapmaya çalışanları taktir etmediğiniz sürece, iyi ile iyi olmayanı, doğru ile doğru olmayanı ayırt etmediğiniz sürece, hangi meslekte olursa olsun o meslek ilerleyemez, hakkı ile hizmet veremez.
*
Zirvedeki Haber, Zirvedeki Sayfa Düzeni, Zirvedeki Fotoğraf, Zirvedeki Röportaj, Zirvedeki Köşe Yazısı, Zirvedeki İnternet haber sitesi, Zirvedeki gelecek vaad eden gazeteci adayı ve zirvedeki meslektaşımıza onur ödülünün verileceği 'İYGAD'ın 'Zirvedekileri' ödül törenimizi 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılış Yıl Dönümü'nde şık bir tören ile dağıtacağız.
Bu törende meslektaşlarımız dışında, bize haber konusu olan siyasilerimiz, iş adamlarımız, önemli başarılar göstermiş yerel ve ulusal meslektaşlarımız da bulunacak.
*
Ödüllerimiz manevi değeri bulunan şık plaketler dışında maddi değeri bulunan; bilgisayarlardan, telefonlardan, fotoğraf makinelelerinden de oluşacak.
Umarım o güne kadar İYGAD önemli sponsorlar bulur da bakarsın her ödül alan arkadaşımıza daha büyük armağanlar veririz.
*
Yine jürimiz; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinden ve akademisyenlerden oluşacak. En küçük bir şekilde adaylar arasında ön yargı ve maniplasyon olmaması için, objektif bir şekilde birincilerin belirlenmesi için hassasiyet gösterileceğinden kimselerin kuşkusu olmamasını şimdiden özellikle rica ediyorum.
Kafalarımızdaki ön yargıları atalım, bu dallarda aday olup bir kendimizi deneyelim bakalım.
Ben aday başvurusu yapmayacağım ama diğer yönetim kurulu arkadaşlar da başvurabilirler.
Kısmetse ben başkan olmadığım yıllarda ilk adaylık başvurusu gerçekleştiren kişi olmak isterim.
*
01.01.2015 - 31.12.2015 tarihleri arasında yayınlanana yayınların, 30 HAZİRAN 2016 tarihine kadar başvuruların alınacağı ödül yarışmasına, kimler başvurabilir, nasıl başvurur, ne şekilde başvurur bu konuda haberimiz ve reklamımız bütün yayın organlarında yayınlanacaktır.
Yine de anlaşılmayan bir durum söz konusu ise bana sosyal medyadan, telefonumdan veya bizzat yüz yüze ulaşan arkadaşlara açıklama yapabilirim.
*
Bu arada sık sık üye meslektaşlarımızdan; beni whatsap grubundan silmişsin, beni facebook grubuna niye eklemedin gibi serzenişler alıyorum.
Arkadaşlar whatsap ve facebook grubunda sadece yönetim kurulu üyesi olanlar var.
Beni de ekliyorlar bazen, bazı arkadaşlar bir program daveti yapmak için grup kuruyor. Bizleri de sizleri de ekliyor.
O gruplarla benim bir alakam yok.
İYGAD yönetimi için herhangi bir eleştirisi olan varsa; köşe yazabilir, mail atabilir, bir paylaşımda bulunabilir.
Yeterki eleştirilerimiz yıkıcı değil yapıcı olsun, içerisinde hakaret olmasın, yanlış bilgi olmasın, ön yargı olmasın.
Yoksa bütün eleştirilere açığız.
*
Bugün yazımı İYGAD'a ayırdım.
Aslında arada bir bilgilendirme yazısı yazmak lazım.
Umarım, gelecekte daha sağlıklı işleyen, üyeler arasında daha güçlü ilişkilere sahip olan, evrensel mesleki değerleri daha çok önemseyen, sadece geçinmek ve para kazanmak için değil aynı zamanda, topluma, kamuoyuna, çevreye, insanlığa daha faydalı işler yapmak için çabalayan bir gazeteciler derneğine sahip oluruz.
Şimdilik elimizden bu kadarı geliyor.
Bütün meslektaşlarımızın mesleğimize bu çerçevede bakmasını ve yaklaşmasını diliyor, sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi