İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

JANDARMANIN SİVİLLEŞTİRİLMESİ

JANDARMANIN SİVİLLEŞTİRİLMESİ

Bu gün Avrupa da İtalya dan Fransa ya İspanya ya,Amerika da Kanada dan Arjantin’e kadar bir çok ülkede polis teşkilatı yanında emniyet ve asayiş hizmetlerinde jandarma da  vardır.
Demokrasisi insan hakları ağır aksak işleyen hızla faşizme İslami diktatörlüğe doğru yol alan ve suç işleme oranları bu ülkelerin çok üstünde olan ayrıca erişebilirlik açısından coğrafi durumu dikkate alındığında kentlerin ve kırsal kesimin emniyet ve asayişinin sağlanmasında jandarmanın vazgeçilmez görevler üstlendiğini kimse inkâr edemez.  

Hal böyle iken yapılmak istenen emniyet asayiş hizmetlerinin daha düzenli işleyişi olaylara müdahale yurttaşların güvenliğinin sağlanmasında yüksek kalite ve eğitim, hizmetlerin tek elden yürütülmesi gibi gerekçeler tam bir safsatadır.

Asıl yapılmak istenen Türk silahlı kuvvetlerinin halkla bağlantısını tamamen kesip onu kışlaya hapsetmekten başka bir amaç taşımamaktadır.
Bu girişim TSK. de bir daha geriye dönülmeyecek hazin bir son olacaktır. Komuta kademesini, ucu kendilerine dokununca paralele ilan ettikleri cemaatle bir olup Silivri ye tıkanlar şimdi cemaati tasfiye etmek isterken TSK.yı da tasfiye etme çalışması içindedir.

Donaması ve hava kuvvetleri komuta kademesi sekteye uğratılmış altındaki halı jandarmada çekilince TSK bu defa Silivri yerine kışlalara hapsedilmiş olacaktır. Ve bir gün İran da ki mollaların yaptığı gibi ellerinde kuranlarla kışlaları basan Türk mollalar kendi ordularını kuracaklardır.

Sayın genelkurmay başkanı tarihi bir sorumluluk içindedir. TSK’nin bekası için Jandarma konusunda kesin tavır almalıdır. 

Ayrıca bu günlerde ordu içinde kanayan bir yara olan ve yılların ihmali ile kangrene dönüşen bir kesimin sorunlarını geçmişin komplekslerinden sıyrılarak çözmek için somut adımlar atmalı ordudaki birlik beraberliği yeniden tesis etmek için  assubayların biricik örgütü Temad’ı muhatap alıp sorunların çözümü doğrultusunda nelerin yapılabileceğini tespit edip siyasi iktidar nezdinde harekete geçmelidir.Temad genel başkanını dışlayıp orduevi yasakları getirmek gibi küçük işler yerine ülke ve TSK geleceğinin tehlikeye atılmaması için uğraş vermelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi