Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Kadıoğlu Günlüğü

Kadıoğlu Günlüğü


Silivri’den uzaklaşıp şöyle bir etrafa göz atayım dedim. Necmi Kadıoğlu çarptı gözüme. Bu köşe yazısının konusu da Kadıoğlu olacak. Esenyurt Belediye Başkanlığı görevini 2004 yılından bu yana başarılı ile yürüten ve sadece Esenyurt’a değil, Türkiye’nin dört bir yanına hizmet eden, sadece Esenyurtlular tarafından değil Türkiye’nin dört bir yanında hizmetleri ile adından bahsettirip gönüllerde taht kuran adamdan.
Erkeklere kapalı bir alanda “Ama o erkek değil, Belediye Başkanı” diye anılabilecek kadar halkın içinden, içselleşmiş, özümsenmiş, dev projelere imza atacak kadar ciddi, resmi, mesafeli, iş bilir bir bürokrat, “Amca biraz kenara çekilsene, göremiyorum” diye uyarılabilecek kadar sıradan, sade, “Elbette, kusura bakmayın” diyebilecek kadar mütevazi bir adamdan…
Katıldığı TV programında kamerayı eline alıp espriler yağdırabilecek kadar neşeli, reji masasına oturup program yönetmeyi deneyebilecek kadar özgüveni olan ve medeni cesarete sahip, programdaki kendisine yöneltilen sorularda hiç takılmadan ve anında yanıtlayabilecek kadar ekibine, çalışmalarına, konusuna ve kendisine hakim, ciddi ama program sunucusunun kravatı ile oynayıp espriler yapabilecek kadar çocuk ruhlu…

 
Esenyurtluların onunla bir problemi yok kendisinin de dediği gibi…
-Ki olması için bir sebepte yok…
Düşünün kentinizin Belediye Başkanı sabah namazı ile evden çıksın, sonra tanıdık tanımadık esnafın kapısından kafasını uzatıp “Günaydııııın” diyerek simidi ile içeri dalsın, kafede gençlerin masasına sandalye çekip çöküversin ve masayı kahkahaya boğsun ve düşünün aynı adam o enerji ve tempo içinde kalkıp viran şehirden modern kent yaratsın.
O adam –ki Türkiye’nin dört bir yanına hizmet için koşabilecek enerjiyi kendinde bulup büyük büyük projelere imza atarken, 8 yılda yönettiği kentin nüfusunu ikiye katlamış, dev projeleri Esenyurt’a kazandırmış, bütün bunları yaparken halka kapısını hiç kapatmamış ve hep “onlardan biri” olduğunu unutmamış.
Zaman zaman hakkında olumsuz eleştiriler yapılsa da bu enerji takdir edilmeyecek gibi değil. Dahası insan üstü bir performans.
Rumeli TV’de katıldığı Yerel Panorama programında bir araya geldik geçen hafta…
Silivri’ye de davet ettim kendisini…
Hatırlarsınız, Silivri Belediyesi’nin sahip çıkmadığı Halk Oyunları Ekibine bile sahip çıkıp Polonya’ya göndermiş, o ekip Uluslar arası zeminde Silivri bayrağını dalgalandırmıştı.

Mühür yemiş…
Esprili bir dille ve gülerek yaptı göndermeyi…
“Aman aman ben almayayım. Bana Silivri demeyin. Siz duymadınız mı başıma geleni. Silivri Belediye Başkanı evimi mühürledi”
Tabi işin şakası bir yana en kısa zamanda Silivri’de kendisini misafir edeceğiz.
Doğrusunu söylemek gerekirse, kendisinin bu insanüstü enerjisini, geçmişini, bu serüveni, insan olarak Necmi Kadıoğlu’nu bir de eşinden, çocuklarından, yakın arkadaşlarından dinlemek isterim…
Daha önce birkaç siyasetçi ile yaptığım o ender, sevimli, siyasetten uzak biyografi röportajlarından birini de Kadıoğlu ailesi ile gerçekleştirmeyi arzu ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi