Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Kandemir bu kez sözünü tuttu

Kandemir bu kez sözünü tuttu

Hasta yatağımdan yazıyorum bu köşeyi. Sizlerin de bildiği gibi yaklaşık bir haftadır. Silivri Özel Hayat Hastanesinde Bel Fıtığı tedavisi görüyorum. Önceki gün belimin ağrısıyla kıvranırken telefonumun sesi ile irkildim. Arayan Belediye Başkan yardımcımız Yılmaz Kandemir’di. Yılmaz abi yarın basın toplantısı düzenleyeceğini ve istifa edeceğini söyledi. Belli ki benim hastane odasında tedavi altında olduğumu bile duymamış istifa telaşından. Hani insan bir geçmiş olsun falan der. Neyse gelelim istifa mevzusuna. Bizim Yılmaz abi diyecek kadar sevdiğimiz bir isimdir Yılmaz Kandemir. Bel ki hatırlayacaksınız bundan aylar önce yine Yılmaz Başkan bütün basın mensubu arkadaşlarımızı arayarak istifa toplantısı düzenleyeceğini bildirmiş ve sonra da bu kararından vaz geçtiğini içeren birer mail le kararını duyurmuştu. O zaman ki istifa gerekçesi, bazı birim müdürlerinin işine son verilmesi idi. O isimler Belediye’den uzaklaştırıldı. Fakat dün öğrendiğim kadarı ile aldıkları mahkeme kararı ile bu hafta itibarı ile görevlerine yeniden dönüyorlar. Kandemir’in istifasını açıkladığı dünkü toplantıyı bu gün gazetemizde okuyacaksınız.

Ancak bu işin perde arkasında yaşanan olaylar ise öğrendiğim kadarı ile şöyle gelişti. Aralarında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da olduğu bir grup partili, Olta Resturant’da yemekteydi. Ve bu yemek te gündem, CHP’nin yaklaşan ilçe kongresiydi. Işıklar’ın öncülüğünde alınan karar da, kongrede mevcut ilçe başkanının yani Hüseyin Şahin’in desteklenmesi yönünde oldu. Bu karara tek itiraz Yılmaz Kandemir’den geldi. Ve Hüseyin Şahin’le girilecek olan bir yerel seçimde başarının söz konusu olamayacağı yönünde bir itirazda bulundu Kandemir. Bu itiraza karşılık Başkan Işıklar, Kandemir’e bir uyarıda bulunarak, “Eğer aldığımız bu grup kararına uymazsan seni partiden ihraç ederiz” demiş. İşte Kandemir’in beynine kan burada fırlamış ve resturantı  terk ederek, makamında ki eşyalarını topladığı gibi evinin yolunu tutmuş. Valla benim duyduğum bildiğim budur. Yılmaz abinin bu kararının sonucu nereye varır bilemiyorum ama Hüseyin Şahin’in makam koltuğunda bir sarsılma olacağını düşünmüyorum. O koltuğu sarssa sarssa Selami Değirmenci sarsar. Bunu da kongre de göreceğiz. CHP’nin Silivri kanadında sular baya bir bulandı. Bakalım bu bulanıklıktan kimler aklanıp çıkacak. Kandemir’in istifasına ilişkin bu kadar yorum yapmakla yetineceğim. Çok fazla yorum yaparsam, oda benim gibi fıtık olur animallah…
Işıklar, Karakaş, ‘AÇ KURT’lar ve Kandemir
Ocak ayını geride bıraktığımız şu günlerde, geriye doğru baktığımızda daha doğrusu Ocak ayını şöyle bir değerlendirdiğimizde, akıllarda kalan konulardan biriside ‘aç kurtlar’ konusuydu. Belediye Başkanımız Özcan Işıklar bir basın toplantısı düzenlemiş ve toplantıda ‘Silivri’yi aç kurlara teslim etmeyeceğiz’ demişti. Bu toplantının akabinde bir toplantı düzenleyen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’da , bir belediye başkan yardımcısını kast ederek ‘o önce alt kat da ki yavru kurt’un gözünü doyursun’ deyince, ilçemizde bir “aç kurt” polemiği başlamış oldu. Karakaş’a tekrar yanıt veren Işıklar, “ben onu kast etmedim. O neden üstüne alınıyor ki?. O doymuş kurt.” Diyerek polemiği devam ettirdi. Bu polemik den sonra belki de benim gibi bir çoğunuzun da aklına şöyle bir soru gelmiş olabilir. Silivri Belediyesi’ni bu zamana kadar ‘AÇ KURT’lar’ mı yönetti? Ya da yönetmeye devam mı ediyor? Havaların buz kestiği şu günlerde Allah bizim Aç Kurtlar’ın gözü doyurur inşallah.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi