Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Kandemir istifa edebilir

Kandemir istifa edebilir


Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir CHP’den ve Meclis Üyeliğinden her an istifa edebilir. Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz aylarda Belediye Başkan Yardımcılığından istifa eden Kandemir bu kes CHP’den ve Meclis Üyeliğinden istifa etmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili CHP meclis Üyesi Yılmaz Kandemir ile yaptığımız telefon görüşmesinde, henüz istifa etmediğini, ancak birkaç gün içinde bir karar verip bunu da kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

İstifa edersem hem CHP’den hem de Meclis Üyeliğinden istifa ederim diyen Kandemir, in istifa nedeni ise Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın kendi başına kimseye danışmadan kararlar alması ve yine kendi başına hareket etmesiymiş. Kandemir’in bana aktardığı bilgilere göre, Silivri Sporun şampiyon olmasının ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kulüp Başkanlığına yine CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu’nu getirmeyi düşünmüş.

Bora Balcıoğlu’nun ise bu olaydan haberi yokmuş. Daha sonra Başkan Işıklar Balcıoğlu’nu Kulüp Başkanlığına getirmekten vazgeçmiş. Yine daha sonra Başkan Işıklar Silivri Spor Kulüp Başkanı Mustafa Saral’dan Kulüp Başkanlığını bırakması istemiş. Bunun üzerine’de Kulüp Başkanı Mustafa Saral geçtiğimiz Perşembe günü kulüp binasında bir basın toplantısı yaparak yola devam edeceğini ve kulüp başkanlığını bırakmayacağını açıkladı. Bu olayları duyan CHP Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir soluğu Başkan Işıklar’ın yanında almış ve yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalışmış.

Silivri Spor Kulübüne Başkan olmak gibi bir derdi olmadığını da söyleyen Kandemir; Benim tek derdim Silivri ve Silivri insanı” diyerek kulüp başkanlığına ihtiyacı olmadığını açık yüreklilikle açıkladı. Gelelim Başkan Işıklar’ın Silivri Spor Kulübüne Başkan atama mevzusuna. Eğer Yılmaz Kandemir’in dedikleri doğruysa,  terminal’den  ve otoparklardan Silivri Spor Kulübüne aktarılan 600 milyar para yüzünden Mustafa Saral’a çekil başkanlıktan diye bir ithamda bulunduysa Başkan Işıklar, Yılmaz Kandemir’in de dediği gibi Saral 2014’de  karşınıza belediye başkanı adayı olarak çıkarsa hiç şaşırmam.

Merak ediyorum Silivri Spor Kulübü belediyenin tekelinde mi? Düne kadar kimse Silivri Spor Kulübünde başkanlık yapmak için yanıp tutuşmazken nedir bu Silivri Spor aşkı? Bora Balcıoğlu’nun haberi yokken nasıl kulüp başkanlığına getirime kararı alıyorsunuz ve sonra da vazgeçiyorsunuz Sayın Başkan? Bora Balcıoğlu zaten Kulüpler Birliği Başkanı değil mi? Balcıoğlu’nu her tarafa başkan yapma sevdanızı bir türlü anlayamadım vallahi. Balcıoğlu’nu ille de bir yere başkan yapmak istiyorsanız Belediye Başkan Yardımıcısı yapmanızı öneriyorum Sayın Başkan. Hem silivri’nin çocuğu hem dendi oğlunuz gibi sevdiğiniz birisi Balcıoğlu. Birde Mustafa Saral sizin başkanlıktan çekil demenize karşı yola devam dedi. Peki şimdi ne olacak? Saral’ın yola devam kararına karşılık bir B planınız var mı  Sayın Başkan? 
Gelelim CHP Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir’e. Abe Yılmaz abi senden başka kimse yok mu bu mevzulara karşı çıkacak insan? Diğer meclis üyeleri ne işe yarıyor ya da neden bu kadar sessiz kalıyorlar? Bunların hepsinin cevabı vardır mutlaka. Ama en çok ta Yılmaz Kandemir’in ne karar alacağını şimdiden merak ediyorum. Her ne kadar telefon konuşmamızda istifa sinyalleri verse de Sayın Kandemir, bakalım istifa edecek mi?  Hep birlikte bekleyip göreceğiz…   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi