Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Kandemir ve AK Parti!

Kandemir ve AK Parti!

Her seçim sürecinde görmeye alışık olduğumuz, o partiden istifa edip bu partiye üye olanlar maalesef bu seçimlerde de geleneği bozmadı. 
AK Partide siyaset yapanlar CHP’ye,  CHP’de siyaset yapan AK Parti’ye üye olma yarışı içine girdiler.

Diğer ilçelerde nasıldır bilmiyorum ama bizim Silivri’li siyasetçilerin ayağının altında sanırım muz kabuğu var.  A parti olmadıysa B parti’ye geçiveriyorlar. İdeoloji falan hak getire!
İdeoloji demişken; 42 yıldır siyasette olan ve sol görüşü savunan Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, önceki gün AK Parti’ye üye oldu.
Rozetini de AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca taktı.

Kendisi için hazırlanan rozet takma töreninde konuşan Yılmaz Kandemir’i bütün basın mensupları ağzımız açık dinledik desem yalan olmaz.
Başbakan’a ve AK Parti’ye methiyeler düzen Yılmaz Kandemir ağabeyimizin içine meğer AK Parti kaçmışta bizim haberimiz yok.
İnanın en koyu AK Partili bile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a böyle methiler düzmemiştir.

                                      *****************
Eski CHP’li Yılmaz Kandemir’in AK Parti’ye katılmasının ardından tepki gösterenlerde oldu tabi.

Özellikle sosyal medya üzerinden hakarete varan yorumlar ile tepki gösterenlere birkaç kelam etmek istiyorum.  AK Parti’den CHP’ye geçenler dönek olmuyor da CHP’den AK Parti’ye geçenleri dönek, ve Atatürk düşmanı olmakla suçlamak neyin nesi arkadaşlar? 

CHP’yi desteklemeyen yada CHP’ye üye olmayanları Atatürk düşmanı olmakla suçlayan bir zihniyet nasıl ayrıştırmadan, ötekileştirmeden bu ülkeye ve bu ilçeye hizmet edecek? 

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk CHP’nin tekelinde mi?

Bu nasıl bir zihniyettir?!

Bırakın bu samimiyetsiz söylemleri…

Ve bırakın kim nerede siyaset yapmak istiyorsa yapsın.

Mademki kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ve herkesi kucaklayacağız iddiasıyla yola çıktınız o zaman bu söylemlerinizde samimi olun.

Aksi halde sizden gidenlerin arkasından konuşarak komik duruma düşüyorsunuz.

Bu sözü sadece CHP’li arkadaşlara değil, AK Partili arkadaşlara da söylüyorum. Bırakın gidenlerin arkasından konuşmayı da yanınızda kilere sahip çıkın.

 CHP’den AK Parti’ye geçince Atatürk düşmanı olunmadığı gibi, AK Partiden CHP’ye geçince de dinsiz ve ayyaş olunmuyor. Kimse kimseyi Atatürk ve Din üzerinden vurmasın ve sorgulamasın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi