Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Karakaş bu ne hız!

Karakaş bu ne hız!

Bizim Silivrili siyasilerin hızına yetişilmiyor anacım. Hele Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın hızına ve enerjisine ayak uydurmak ne mümkün. Güne sabah namazıyla başlayan Karakaş, sabah sporu, her sabah bir dernek yönetimi ile sabah kahvaltısı, ilçeye yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin denetlenmesi, İBB  ve Özel İdare yetkilileriyle gün içinde toplantı, bunun haricinde kermes ziyaretleri, açılış törenleri ve cenaze merasimlerini bir güne sığdırıyor. Tabi tüm bunların yanı sıra evlilik ve sünnet düğünlerine de katılan Karakaş, sabah namazında başladığı mesaisini, katıldığı düğün törenlerinde davul zurna eşliğinde halay çekerek tamamlamış oluyor. Karakaş’ın sadece bir günü böyle değil, her günü bu şekilde dolu dolu geçiyor. Dolayısıyla, “Bu ne hız Karakaş” demekten kendimi alamıyorum. Tabi Karakaş’ın tüm bu çalışmalarını, siyasi konumunun gerektirdiği çalışmalar olarakta değerlendirmek mümkün. Ancak bir günde bütün etkinliklere katılmak, bunun haricinde ilçeye yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin takibini yapmak sanırım her baba yiğit’in harcı değil… 

Karakaş’ın İlçe’ye kazandırdığı hizmetler
 Kim ne derse desin, Karakaş tam bir Silivri aşığı. Doğup büyüdüğü ve siyaset yaptığı İlçesini güzelleştirmek için, İlçeye hizmet kazandırmak için çalmadık kapı bırakmayan karakaş’ın Silivri ve köylerine son dönemde kazandırdığı hizmetler öyle küçümsenecek hizmetler değil.   

Karakaş’ın girişimleriyle İlçeye Kazandırılan ve benimde aklımda kalan bazı hizmetler şu şekilde; “Seymen, B.Kılıçlı, K.Kılıçlı Köylerine başlatılan doğal gaz ve alt yapı çalışmaları, Danamandıra ve Fener Köyüne başlatılan futbol sahası çalışmalarının yanı sıra alt yapıları da yapılacak olan çalışmalar,  Eski Çanta- yeni Çanta yoluna başlatılan asfaltlama çalışmaları, Gazitepe- Kadıköy- Kavaklı- Ortaköy yolarlıda tamamlanan asfaltlama çalışmaları, Küçük Sanayi yolunun asfaltlanması,  Fener, Gazitepe, Bekirli, Kavaklı, Ortaköy ve diğer köylerin mezarlık bakımlarının yapılması, Cumhuriyet Mahallesine yeni okul yapımının başlaması, 75. Yıl Cumhuriyet Okulu 30 derslikli yeni bir okul 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması, Boğluca Dere Islah Çalışması ve köprü inşaatlarının son hızla devam etmesi ve daha bir çok hizmetin devam etmesi.” Yukarıda karakaş’ın girişimleriyle dedim. Evet bu hizmetler İlçeye Karakaş’ın girişimleriyle yapıldı ve yapılıyor. Bu hizmetler kendiliğinden bu ilçeye gelmiyor arkadaş.

Tabi Karakaş, İlçeye kazandırdığı bu hizmetler sayesinde hak ettiği muameleyi görür mü bilemem ama, sonuçta Silivri’nin her köşesine hizmet getirmek için çaba sarf eden birinin hakkını da yememek lazım diye düşünüyorum. Biz gazetecilerde siyasileri hep eleştirecek değiliz ya. Bazen Yiğidin hakkını Yiğide vermek lazım!!! İlçemize kazandırdığı hizmetler ile değer katan Sayın Karakaş’ın bundan sonra yapacağı çalışmalarının devamını diliyorum.

Otopark ve Kültür Merkezi sorununa da bi el atsa! 
Bu arada Silivri’de muhalefette ama genelde İktidar Partisinin İlçe Başkanı olan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karkaş’ın İSKİ binasının yerine Belediye tarafından yapılması planlanan ancak Anıtlar Kurulu ve İBB engeline takılan yer altı otopark projesi ile Kültür Merkezi yerinin de Bakanlık tarafından bir an önce onaylanması için devreye girmesini umut ediyorum. Her iki projede ilçemiz için önemli projeler. Bu anlamda isterse bu iki projenin önünde duran engelleri Karakaş’ın kaldırabileceğini ben çok iyi biliyorum. Karakaş umarım bu iki projenin de ilçeye kazandırılması için devreye girer. Daha doğrusu girerse iyi eder… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi