Muzaffer Muyan

Muzaffer Muyan

KARATENİN ALTIN ÇOCUKLARI

KARATENİN ALTIN ÇOCUKLARI

5 -9 Kasım 2014 tarihlerinde Almanya’nın Bremen kentinde yapılan 22 dünya karate şampiyonasında Ülkemiz 2 altın 3 bronz madalya alarak, göğsümüzü kabartı ve takım halinde dünya üçüncülüğü olarak bronz madalya alarak genel klasmanda dünya 4 üncüsü oldu. Karate milli takımımızı ve teknik heyetini canı gönülden kutlarım. İki yılda bir yapılan büyükler dünya şampiyonasına çok iyi hazırlanan milli takımımız, hakemlerin yanlı tutumuna rağmen büyük başarılara imza attılar.
Karate federasyonu başkanı sayın Esat Delihasan’ı kutlarım,hatırlarsanız federasyon seçimlerinde başkan içimizden biri olmalı, ne kadar doğru olduğunu uluslar arası şampiyonalarda görüyoruz. Bu arada sayın federasyon başkanımız dünya karate federasyon yönetimine seçilmiştir tebrik ederim.

Bakın milli sporcularımızı yalnız bırakmadı, 9 erkek 13 bayan sporcumuzla ve teknik heyetle birlikte Almanya’da oldu, sporcularımıza moral verdi destek oldu. 

Sonuç olarak bayanlarda Serap Özçelik dünya şampiyonu, Enes Erkan büyük erkeklerde dünya şampiyonu, Gökhan Gündüz dünya üçüncüsü ,takım halinde dünya üçüncüsü olduk. Derece yapan yapamayan tüm  milli sporcularımızı ve teknik heyetimizi canı gönülden kutlarım, Türk milletinin gönlünde taht kurdunuz.





Dünyanın gözü kulağı Bremen’deydi dünyada televizyonlarında canlı yayınlandığı şampiyonayı ülkemizde Sports TV canlı yayınlayarak  bizleri sevince boğdu. İlk defa karate maçları dünya televizyonları ve ülkemizde canlı yayınlanarak bizleri heyecana boğdu.Gerek sosyal medyanın iletişimi gerek federasyon yetkililerinin çabaları sonucu,  karate maçları tüm dünya insanlarına ulaşmıştır, buda bizleri sevince boğmuştur.

Çok heyecanlı geçen maçlarda herkes Enes’in birinci olacağını bekliyordu zaten.. Ama İranlı rakibi öne geçince öldük dirildik, neyse ki tecrübeli sporcumuz İranlı rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu. Enes’i bir daha kutlarım,  Serap Özçelik kızımız güçlü Alman rakibini yenerek bizleri sevince boğdu, Serap’ın 
rakibi Alman aslen Türk asıllı Duygu,  tecrübeli Serap kızımızın karşısında fazla dayanamayarak  yenildi. 

Serap kızımızı kutlarım,Sayın okuyucularım bugün sizlere benimde içinde bulunduğum Türkiye’nin en çok madalya alan spor dalı olan karatemizin başarısını onurla gururla yazdım, sizlerinde okuduktan sonra anlı şanlı bayrağımızı şerefle yukarı astıran İstiklal Marşımızı dünyaya ezberleten milli karatecilerimizi 
ve teknik ekibini karate federasyonu başkanımızı bir kez daha kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muzaffer Muyan Arşivi