Muzaffer Muyan

Muzaffer Muyan

Karate’nin Neferi

Karate’nin Neferi

Yıllardır yaptığımız başarıları yazıyorum. Bugün sizlere başarımızın mimarı kendi değimiyle karate’nin neferini yazacağım. Bakın Türk karatesinin bu kadar başarılı olmasında kimlerin payı var. Yıllarını karateye vermiş ömrünü karate sporu için harcamış, yılların deneyimli milli takımlar teknik direktörü karatenin bu kadar başarılı olmasında katkısı olan  herkesin saygı duyduğu Hakan Alpay hocamızdan bahsedeceğim.

Önce hocamızın şöyle bir karate geçmişini yazalım, 1972 yılında karateye Hakkı Koşar hocamızın yanında başlayan Hakan hocamız, 1987 yılına kadar  Hakkı hocamızın yanında karate eğitimine devam etmiştir. Hakan hocamızı takip eden karate genç milli takımını çalıştıran ardından teknik direktörlüğünü yapan hocamız kariyerine devam ederek uluslar arası başarısına başarı katmış ve Türkiye’nin gururu olmuştur.

Hakan hocamız başlıca uluslar arası görevlerde bulunmuştur bunlar, Japon Karate Birliği Türkiye Temsilcisi, Kobe Osaka International Türkiye Temsilcisi, Akdeniz Oyunlarında Teknik Komite Üyesi ve Avrupa Karate Federasyonu Türkiye Temsilcisidir. Halen Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı olan Hakan hocamızın gerek karate gerekse Türk sporuna hizmeti, değerli katkısı olan 5 yazılı eseri vardır. Bu eserler Türk karatecilerinin ve spor dünyasının en çok okunan eserleridir.
 
Türkiye’nin gurur duyduğu Sayın Hakan Alpay hocamızın başarıları Japon hükümeti tarafından  yakından takip edildi. Kimseye nasip olmayacak şekilde tüm masrafları Japon hükümeti tarafından karşılanarak 83 ve 84 yılları arasında çeşitli kurs ve seminerine katılmıştır. Bu başarısının meyvelerini vermeye başlayarak şu andaki karate federasyonunun en başarılı federasyon  olmasında büyük katkısı olmuştur.

Tüm camiamız tarafından çok sevilen Hakan Alpay hocamız aynı zamanda çok mütevazı ve babacandır. Türk karatecilerinin içinde yaptığım araştırmalar sonucu karate federasyonunun en başarılı birimi eğitim kuruludur ve bunun başında olanda Hakan hocamızdır.
 



Sevgili okuyucularım ülkemizde böylesi yetenekli hocalarımız şüphesiz çok var, bir futboldan kıyasladığımız zaman kitle sporu olan futbolda Fatih Terim nasılsa bugün karate camiasında  Hakan Alpay’da odur. Gerçi futbolda olduğu gibi karatede milyon dolarlar konuşulmaz bizim karate camiasında başarı, disiplin, karakter ve olgunluk en önce gelir.

Onun için karate eğitmeni hocalarımız gerçekten çok özverili ve cefakardır. Bizde başarı en önce gelir, bu yüzdendir ki Türkiye’nin yüz akı karatedir. Bütün spor dallarına bakın ne kadar haklı olduğumu anlarsınız, en çok madalya alan spor dalı gururla söylüyorum ki karatedir. Bu günlere gelmemize sebep olan tüm hocalarımıza teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muzaffer Muyan Arşivi