Mehmet Mert

Mehmet Mert

Kars'ı spor birleştirdi

Kars'ı spor birleştirdi

 Bu üç 'S'ye dikkat. Siyaset, sanat, spor. Bu üç S'den en az birisi hayatınızda yoksa, ister dünyanın en zengin, en zeki, en karizma, en bilmem ne adamı olun.
Topluma kendinizi kabul etme şansınız sıfırdır.
Kimimiz belki üç S'den en çok sanat yapmakta zorlansak da; siyaset ve spor ile uğraşmak çok daha kolayımıza geliyor.
Bu dallardan siyaset ve spor o kadar iç içeki – hele günümüzde – şayet spor adamıysanız mutlaka arkanızda bir siyasi gücün de etkisini görmelisiniz.
Aynı şekilde, siyasi bir kimliğiniz varsa başarılara daha kolay atılmanın yolu aynı zamanda bir spor dalı ile yakından ilgili olacaksınız.
*
İnsanları bir arada tutan, paylaşımcı, kucaklayıcı, birlikte üzen birlikte sevindiren en büyük olgulardan birisi olan spor hayatımızın her döneminde karşımıza çıkmakta.
Renklerine gönül verdiğiniz bir spor kulübünün başarısı bir anda sizi hayata bağlamakta ve başarılarını gördükçe peşinden sürüklemekte.
Belki şimdilik çok büyük başarı olarak kabul görmese de, bu günlerde memleketim Kars'da inanılmaz bir futbol tutkusu başgösterdi.
Zira kentin amatör takımı üst üste büyük maçlar çıkartıyor, büyük başarılar gösteriyor, turlar atlıyor, adından söz ettiriyor.

karsspor logo
*
Zaten doğu illerimizin insanlarını en kolay bir araya getiren özellik, spor dalında, özelikle futbolda kentin takımının peşinden gitmek ve alkış tutmak.
Ancak takım başarılı olursa bu tutku giderek büyür ve gelişir.
Gerçi başarılı olmdaıktan sonra hiçbir olayda kendinize taraftar edinemezsiniz ya neyse.
Demek ki önce insanların dikkatini çekici, merak uyandırıcı, ilgi çekici başarılar sağlanacak.
Sonra insanlardan destek ve ilgi beklenecek.
İşte Kras36spor bu günlerde tam da bunu yapıyor.
Muharrem Yıldız bu yola         baş koymuş
Karsspor aslında 1995 yılında kurulmuş, kısa sürede ikinci lige kadar çıkmış ama yine kısa sürede sert bir düşüş göstererek yerlerde sürünmüş.
Amatör kümede sıradan mahalle takımı olmuş.
Taa ki dört yıl öncesine kadar.
Bölgemizin yakından tanıdığı, siyasetçi iş adamı Muharrem Yıldız'ı ilk 2011 genel seçimlerinde MHP İstanbul Milletvekili aday listesinde tanıdık.
Son sırada olmasına rağmen ilk sıradaymış gibi çalışarak dikkat çeken Yıldız daha sonra 2014 Yerel Seçimlerinde MHP'den Küçükçekmece belediye başkan adayı ve 2015 genel seçimlerinde memleketi Kars'tan milletvekili aday adayı oldu.
Partisi onu aday yapmayınca o da MHP'den ayrıldı ve siyaset dünyasına kızarak kendisini spora adadı.
Gitti Karsspor'un başkanı seçildi, kulüp zor günler geçirmişti, borçları vardı, sorunları vardı.
Üç yıl bir takım mücadeleler verilse de amatör kümeden kurtulamadı.
Derken Muharrem Yıldız başkanlığında yine Karsspor yönetim kurulu, yepyeni bir spor kulübü, Kars36spor'u kurarak kolları sıvadı.

karsspor
*
Kulüp ilk yılında BAL ligine yükseldi.
Bu sene de gerek liginde gerek ise katıldığı Ziraat Türkiye Kupası'nda dikkatleri çekmeyi başardı.
İlk turlarda kendi klasmanında olan, Iğdır, Muşspor gibi takımları elemeyi başarırken.
3. Turda Balıkesir Spor gibi köklü bir takımı ve 4.Turda ise yine ülkemizin köklü İzmir kulüplerinden, PTT İkincilig takımı Altınordu'yu kendi evinde işi uzatmalara bırakmadan 1-0 yenip tur atmayı başardı.
Üç büyükleri istiyor
Ziraat Türkiye Kupası'nda şimdi beşinci tur oynanacak ve artık tur atlayan son 16 takım ile Süper Lig'den 16 takım eşleşecek.
Bu maçlar her iki takımında sahasında olacağı için, Kars36spor Başkanı Muharrem Yıldız 5.Tur'da üç büyüklerden birisini kurada çekmek istiyor.
Hedefimiz büyük takımlardan birisi ile oynayarak ve güzel bir maç çıkararak, Kars36spor'u daha geniş kitlelere duyrumak diyen Yıldız şu ifadeleri de kullandı;
“Dünya futbol tarihinde belki eşi benzeri az görülen başarılar sağlıyoruz. Bu çocukların tamamı bölgemizin gençleri. Çok cuzi ücretler karşılığında ter döküyorlar. Çok kısıtlı bütçeler ile kulübü yönetiyoruz. Bu başarıların en büyük etkisi bir aile ortamında, tüm siyasi görüşlerin takımın başarısı için kucaklaşmasından geçiyor. Otuz kişilik yönetim kurulu kadromuz içerisinde; AK Parti'lisi, MHP'lisi, CHP'lisi, HDP'lisi tüm siyasi görüşten arkadaşlar var. Bu kentin başarıya ihtiyacı var, atağa geçmeye ihtiyacı var, kalkınmaya ihtiyacı var. Bizim amacımız, sporda başarı sağlayarak devlet büyüklerimizden Kars'a destek almak, yatırım getirtmek, spor tesisleri açtırmak. Umarım bu yolda başarılı oluruz. Şaunda TFF kulübümüze yılda 12 bin lira, deplasman maçlarında ise sadece bin lira ödenek veriyor. Üstelik gidiş geliş 450 km'yi bulmuyorsa o bin lirayı da alamıyoruz. Ben buradan tüm heşmehrimize bir çağrı yapmak istiyorum; her birimiz ülkemizin birçok kentinde yaşamımızı sürdürebiliriz ama memleketimiz bir tane, başka Kars yok. Bu güzel şehrin desteye ihtiyacı var, yatırıma ihtiyacı var, gelişmeye ihtiyacı var. Bu ihtiyaçları sağlamanın en büyük özelliği de tüm hemşehrilerimiz olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip, kentin değerlerine sahip çıkmaktır. Kimimiz birinci takım olarak Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'ı destekleyebiliriz. Ancak; Karsspor hepimizin ortak birleştirici ikinci takımı olmalı...'
*
karsspor forması
Açıkçası ben Kars36spor'un başarısından etkilendim.
Başkan Yıldız'ın destek çağrısına cevap vererek; KARS36 yazıp 7979'a mesaj atarak ve fotoğrafta görmüş olduğunuz takımın formasını ve kaşkolünü satın alarak çorbada tuzum olmasını sağladım.
Şimdi sıra tüm hemşehrilerimizde.
Umarız Kars36spor ve tüm Anadolu spor takımlarımız büyük büyük başarılara imza atarlar.
Bakın mesela bugün aldığımız bir habere göre Başakşehirspor'u Katar'lılar 500 milyon dolara satınalıyorlarmış.
Şayet Anadolu takımlarımızdan birisi başakşehir'in yerinde olsaydı o zaman o takımıza o para verilecekti ve takım profosyonel yönetime geçerek belki de kalıcı büyük takımlarımızdan birisi olacaktı.
Neden olmasın...
Haydi Kars36spor, beşinci turda karşına kim çıkarsa çıksın onu da eleyeceğine ve Türkiye Kupası'ndaki gruplara katılarak Fenerbahçe ile oynayacağına inanıyorum.
Ve o maçta da ben Karsspor forması ile sahada olacağım...

GÜNÜN SÖZÜ: Savaşan kaybedebiIir, savaşmayan çoktan kaybetmiştir.... - ANONİM

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi