Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

KAYMAKAMA BAK HİZAYA GEL.!

KAYMAKAMA BAK HİZAYA GEL.!


Siz başlığının, “ Silivri Gündem” olduğuna bakmayın sevgili okurlarım. Bugün gündem Çatalca ve Çatalca’nın Kaymakamı Nevzat Taştan.  Dün Çatalca Belediyesi’nin daveti üzerine basın toplantısına katıldım. Haberi tüm detaylarıyla gazetemizde okuyacaksınız. Ancak bende bu satırlardan Çatalca Kaymakamı Sayın Nevzat Taştan’a birkaç kelime söylemden geçemeyeceğim. Kaymakam beyin sayesinde Çatalca’da trajikomik bir durum yaşanıyor sevgili seyirciler. Kaymakam bey yetkisini ve görevlerini unutmuş, siyasete soyunmuş sanırım.

Çünkü  Çatalca Kaymakamlığının çıkardığı Köylere Hizmet  Götürme  Birliği İletişim Dergisi’nin hemen hemen tamamı Çatalca Belediyesini ve Belediye Başkanı Cem Kara’ya yönelik suçlamalarla dolu. Bu dergiyi Belediye Başkanı Cem Kara’nın siyasi rakibi AK Parti İlçe Başkanlığı çıkartsa inanın normal karşılayacağım. Ama bunu devletin Kaymakamı yapıyorsa buna ancak gülerim.  


Şimdi buradan Çatalca Kaymakamı Nevzat Taştan’a birkaç soru sormak istiyorum. Var sayalım ki Belediye Başkanı sizin derginizde yayınladığınız gibi devlet yatırımlarına engel oluyor. Kaymakam olarak bunu ilgili mercilere mi iletmeniz gerekiyor yoksa bu şekilde siyasi bir yaklaşım ile dergi bastırıp karalamanız mı gerekiyor? Yine Devletin yetkilerini kullanarak vatandaştan alınan vergiler ile halkın seçtiği bir Belediye Başkanına hiç hoş olmayan ithamlarda bulunmakta ki amacınız ne? Biriniz devleti diğeriniz halkı temsil ediyorsunuz Sayın Taştan. Yetkileriniz ve görevlerinizi hatırlatmak benim haddime değil. Siz benden daha iyi biliyorsunuzdur yetki ver görevlerinizin neler olduğunu.

O yüzden Çatalca’ya hizmet adı altında çıkarttığınız dergide bana göre kaymakamlığın yapmış olduğu işler ve hizmetler yer almalıydı. Belediye Başkanını hedef almamalıydı. Umarım bir an önce görev ve yetkililerinizi hatırlarsızın. Çünkü bu tutumuzun ne bulunduğunuz makamın ağırlığına ne de devlet terbiyesine yakışmayan bir tavırdır. Siyasetçiler bile belli  bir seviye çerçevesinde rekabet ederken devletin Kaymakamı bu şekilde bir tutum sergiliyor ise buna da üst düzey makamlar gerekli uyarıyı yapmalıdır diye düşüyorum. Ve yine umuyorum ki Kaymakam bey yaptığı hatanın farkına varıp, Çatalca Belediye Başkanının özür çağrısına cevap verir. 
         
Çatalca Kaymakamlığı tarafından Çatalca Belediye Başkanı Cem Karaya yapılan saldırıya karşılık CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İlçe Başkanlarının sahip çıkması beklide olması gereken bir davranıştır. Ama ben bu birlikteliği görünce helal olsun demeden alamadım kendimi. CHP’li Belediye Başkanına yapılan saldırıya bu birliktelik içinde cevap vermesi sanırım birilerine de gerekli mesajı vermiştir. Ve umuyorum ki Çatalca Kaymakamı Nevzat Taştan beyde gerekli mesajı almıştır… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi