Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Kazak olmadı, Gömlek verelim!

Kazak olmadı, Gömlek verelim!


AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, Metin Karakaş ve Hüseyin Turan’sız Silivri’de seçim alınamayacağını anlamış olacak ki; Karakaş ve Turan ikilisini İl Başkanlığına davet ederek,  meclis üyeliği teklifinde bulunmuş. Bu bilgi ne kadar doğru bilemem ama eğer doğruysa, bu iş “ Gömlek olmadıysa kazak verelim” demeye benzer. Yani partide emeğiniz çok büyük ama adaylık olmadı buyurun size meclis üyeli diyen bir İl Başkanına Turan ve Karakaş ikilisi eminim ki bu teklife hayır cevabı vermiştir. Çünkü Karakaş ve Turan’ı çok iyi tanıyorum. Turan bir dönem belediye başkanlığı yapmış ve belediye başkanlığı yapan birinin meclis üyeliği yapması her halde cumhuriyet tarihinde görülmemiştir. Görüldüyse de ben bilmiyorum.  Karakaş ise Tahir Sert’e destek verir ama onun listesinde olmayacak kadar da onurludur. Bu yüzden iki isimde Sert’in listesinde yer almayı kabul etmemiş olabilirler. Ve bu da çok normal. Ayrıca da Turan ve Karakaş ikilisinin Sert’e destek vermesi için illaki meclis listesine girmesine de gerekte yok. Destek verecek adam zaten verir. Hiç gerek böyle gönül alma hikâyelerine.  


Komutan hareket etmezse, Asker yerinde sayar!!!


Silivri AK Parti’nin Belediye Başkan adayı resmen açıklanalı neredeyse bir hafta oldu ama partide hala bir hareket yok. Tamam Başkan Adayı Tahir Sert kamu kurumlarını ziyaret ederek yavaş yavaş ısınma turlarına başladı ama bu yeterli değil. AK Parti gibi iktidar partisinin mensubu olan bir ilçe teşkilatının bu süreçte daha hızlı ve seri hareket etmesi gerekir. En azından ben öyle düşünüyorum. Şimdiye kadar Silivri’nin Başkan adayının afişleriyle çok tan donatılması gerekirdi. Ama hala ne beklediklerini anlamış değilim. Tabi bu söylediklerimden teşkilat çalışmıyor anlamı çıkartılmasın lütfen. Bu biraz İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayının teşkilatı harekete geçirip geçirememesi ile alakalı bir durum. Silivri AK Parti’nin komutanı şuan Belediye Başkan Adayı Tahir Sert. Ve komutan harekete geçmezse asker yerinde sayar. Bir an önce parti üzerinden şu ölü toprağını atıp harekete geçin. Aksi halde, siz teşkilat içi tanışma faslıyla zaman kaybederken, “ Atı alan Üsküdar’ı geçecek.” Benden söylemesi. Demedi demeyin…


CHP’de “ Eğilim” sancısı!


Silivri CHP 2 Şubatta yapılacak olan eğilim yoklamasına hazırlanıyor. Daha önce bu konuyla ilgili yazı yazmıştım ve bu eğilim yoklamasının partiye zaman kaybettirmekten başka bir işe yaramadığını da bu satırlardan ifade etmiştim. Silivri CHP’de 5 tane aday adayı var ama eğilim yoklaması için liste hazırlayan sadece iki isim var. Oda Özcan Işıklar ve Selami Değirmenci. Her zaman olduğu gibi bu eğilim yoklaması ve aday adaylığı sürecinde yine kıyasıya yarışan Özcan Işıklar ve Selami Değirmenci. Öğrendiğim kadarıyla diğer aday adayları bu eğilim yoklaması için liste bile hazırlamamışlar. Listeye koyacak adam mı bulamadılar, yoksa onlarda benim gibi eğilim yoklaması mevzusunu saçmamı buldular, yada o eğilim yoklamasından kim çıkarsa çıkıksın biz çalışırız düşüncesindemidirler bilemem ama görünen o ki 2 Şubatta Değirmenci ve Işıklar’ın listesi yarışacak. Bu yarışta kimin listesini galip geleceğini şimdiden kestirmek güç. Çünkü Işıklar ve Değirmenci eğilim öncesi tek tek parti üyelerini ziyaret edip destek istiyorlar. Bu işin sonu nereye varacak bilemiyorum ama eğilim öncesi yaptıkları söylemlerde birbirlerine haklarını helal etmeyen Değirmenci ve Işıklar’ın tartışmaları umarım bu kadarla kalır. Çünkü birbirlerine karşı söyledikleri her kötü söz onları yüceltmez aksine zarar verir.


NOT; Bir sonraki köşe yazımın konusu CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yerel basın ile buluşma toplantısının analizi olacak. Şimdilik bu kadar. Pazartesi gününü bekleyin anacım.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi