Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Keşke Kars’ta başkan olsaydı da bu lafı Silivri’de etmeseydi!

Keşke Kars’ta başkan olsaydı da bu lafı Silivri’de etmeseydi!

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı önceki akşam düzenlediği, “ AK Belediyecilikte AK Hizmetler” seminerinde, Silivri Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Osman Umuç, seminerin konuğu Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’dan Kars’a bir hizmet yapmasını talep etti. Osman Umuç,  AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ile geçen yıl Kars’a gitmiş ve orası da AK Partili Belediye imiş ama hiç hizmet yokmuş.  Evet  evet yanlış okumuyorsunuz. Aynen bu cümleleri kurdu AK Partili Meclis Üyemiz.  Bu AK Partili Meclis Üyesinin Kars’a hizmet talebi üzerine Aziz Başkan, “ Seni Kars’a gönderelim” cevabını verdi.

  Aziz Başkan’ın bu cevabı üzerine salonda alkış kıyamet koptu.  Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay sadece bu cevabı vermekle kalmadı; “ İlçenize hizmet edecek insanları aday yapın. Nereli oldukları öneli değil ama yeter ki bulundukları İlçeye hizmet etsinler” dedi. Umarım AK Parti Meclis Üyesi,  Başkan Yeniay’ın ne demek istediği anlamıştır. Anlamadıysa ben buradan kendi üslubumla bir kez daha anlatayım. Gerçi ben Aziz Başkan kadar kibar bir dille değil,  Sayın Umuç’un anladığı dilden anlatacağım ve  kendisine buradan birkaç soru soracağım. Sayın Umuç;  Sizi o meclis üyesi koltuğuna kim seçti?  Siz hangi İlçede oturuyorsunuz ve hangi Belediyeyi temsil ediyorsunuz?

 Silivrililerden aldığınız oylara karşılık Kars’a hizmet istemek hangi akla hizmet kuzum. Sizin bu yaptığınız düpedüz bölgesel ayrımcılık değil de nedir? Bir taraftan AK Partili bir Belediye Başkanını yere göğe sığdıramazken diğer taraftan bir başka İlin AK Partili Belediye Başkanını hizmet etmiyor diye yerden yere vurmakta ki amacınız ne? Madem gönlünüz Silivri’ye hizmet etmekten yana değil, Aziz Başkanın da dediği gibi sizi Kars’a gönderelim. Silivri’nin ekmeğini suyunu yiyen, Silivrililerin oyu ile Meclis Üyesi seçilmenize rağmen aklınız Silivri’ye değil de başka bir yere hizmet etmekten yanaysa hiç Silivri’de durmayın Sayın Umuç.  Eğer aklınız memleketinizde kaldıysa, sizi tutan yoktu, gitseydiniz memleketinizden meclis üyesi yada belediye başkanı seçilseydiniz de, gelip burada memleketinize yardım isteseydiniz. O zaman sizi kimse yadırgamazdı. Eğer siyaset yapıyorum diyorsanız lafınızın nereye gittiğine dikkat edeceksiniz. Eğer Kars’ta hizmet yoksa, ki bu sizin iddianız, Kars’a yardım isteyecek kişi yada kurum Kars’tan gelip isteyecek. 
…….
Bu arada Hüseyin Turan hala 2009’da neden seçimi kaybettik diye düşünüyorsa,  daha fazla düşünmesine gerek kalmadı sanırım. Osman Umuç  zihniyetinde olan Meclis Üyeleri sayesinde seçimi kaybetmiş olabilir misiniz acaba Sayın Başkan? Siz Metin Karakaş ile Silivri’ye hizmet edeceğiz diye çabalarken listeye koyduğunuz arkadaşların Silivri ile alakası olmadığını da görüyoruz artık. Umarım 2014 seçimlerinde Silivri’yi düşünmeyen adamları listeye koymazsınız.  Silivri’ye hizmet etmeyi düşünmeyen adamlarla yola  çıkarsanız sonunuz 2009 seçimleri gibi olacak bilesiniz…. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi