Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Kimler geldi kimler geçti!

Kimler geldi kimler geçti!

Kimler geldi, kimler geçti ama hiç birisi senin gibi değildi. Diye bir şarkı var ya hani işte o şarkı dilimde birkaç gündür. Hakikaten şu güzide ilçemiz Silivri’den kimler gelip geçmedi ki… Şaban Demiray’lar, Selami Değirmenci’ler, Hüseyin Turan’lar ve ismini sayamadığım bir çok Belediye Başkanı… hepsi de gelip geçti ama en sonuncusu olan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı bir çok hata ve kausla belediyemiz tarihine bir çok hezimet kaydettirdi. En son hezimeti ve yanlışı ise, biz gazeteciler için “Bayram” ilan edilen 24 Temmuz Basın Bayramı’nda yaptı. Hem de binlerce Silivri’linin gözünün önünde, yani 50. Yoğurt Festivali’nin son gecesinde… Eleştiriye tahammülü olmayan ve kendisini eleştirenleri adeta düşman ilan eden, hatta personeline dahi kendisini eleştiren gazetecilerle görüşmesini yasaklayan, hatta ve hatta, eleştiren gazeteciye saat farkı gözetmeksizin arayarak hakaret edebilme cesaretini gösteren, bazı gazetecilerin CHP ilçe binasına girmesini yasaklayan, girdiklerinde bizzat kendisi dışarı atan, eleştirici gazetelere ve o gazetelerin çalışanlarına, resmi ilan, etkinlik mesajı ve davetiyesi bile göndermeyen bir “sansürcü” belediye başkanından söz ediyorum… Özcan Işıklar’dan.
 ****
Işıklar, Basın Bayramına denk gelen Yoğurt Festivali’nin son gününde bazı gazetecileri sahneye davet edip, günün anısına plaket vermiş ve yerel basının özgürlüğünden, gazetecilerin öneminden ve onlara verdiği destekten bahsederek, cezaevinde ki gazetecileri de unutmamış… Unuttuğu bir şey var ki, oda Silivri’de hakkını vererek gazetecilik yapan, yanlışa yanlış, doğruya doğru demesini bilen gerçek gazeteciler… bu gazeteciler maalesef Işıklar’ın işine, pardon hatırına gelmemiş olacak ki, İsimlerini bile zikrettirmemiş. Ve basının üzerinden sansürün kaldırılışının 103. Yıl dönümünü kutlayarak, taaa Sultangazi ilçesinden bile bir gazeteciye plaket vermiş… bunların arasında ilçemizde muhabiri bile bulunmayan gazete sahipleri de var...
***
Bu gün gazetemizde okumuşsunuzdur. Basın Bayramında yaptığı sansürle de tarihe geçen Özcan Işıklar’ı yaptığı sansür kadar “kara” bir çelenkle protesto ettik belediye önünde. Bu sansüre maruz kalan bir çok gazeteci arkadaşımla beraber… sansürcü Başkan’a kap kara bir çelenk taktim ettik. Üzerine de kocaman harflerle “ YANDAŞ DEĞİL, ÖZGÜR BASIN” yazdık. Sonra da özgürce, çay bahçesin de çay keyfi… oh ne güzel… sende köşemin başında yazdığım eski belediye başkanları gibi bir gün tarih olup gideceksin… Ama sen bunun farkında değilsin… Makam sarhoşluğundan ayıldığında geriye selam bile vermeden geçtiğin kişilerden selam bekleyen günlerin kalacak.
Ayrıca CHP Silivri İlçe Başkanlığı, Silivri Belediyesi eski Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Abdullah Yıldırım’a bizlere destek verdiği için teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi