Nâzım'ın 118. yaşına özel sergi

Nâzım'ın 118. yaşına özel sergi
Küçükçekmece Belediyesi, Türk edebiyatının usta şairi Nâzım Hikmet’i, 118. doğum günü dolayısıyla özel bir resim sergisiyle anıyor. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı sergide, 52 eser sanatseverlerle buluşturuldu

Ressam Haydar Özay’ın ‘Nâzım Hikmet Resimleri’ başlıklı kişisel sergi açılışı sanatçılar ve sanatseverler birlikte gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, “ Eserleri neredeyse dünyanın bütün ülkelerinde bilinen usta ozanımız Nâzım Hikmet’in 118’inci doğum yılını kutluyoruz. Sergide, Haydar Özay’a ait 52 resim ünlü şairin şiirlerinden yola çıkarak, yorumlanmış şekilde İstanbulluların beğenisine sunuluyor. Nâzım Hikmet’in ilk kez belediyemizce bastırılan posta kartları ve yine PTT’ye bastırdığımız pulları sergiyi izleyecek olanlara ünlü şair anısına birer hediyemiz olacak” dedi.

Anıt dikmeye çalışıyorum

Ressam Haydar Özay ise, “15 Ocak 2020 günü, güzel bir Nâzım Hikmet anması gerçekleştiriyoruz. Bir ressam olarak Nâzım Hikmet’ten bir anıt dikmeye çalışıyorum. Bu eserler benim onun eser ve kişiliğine hayranlığımı ifade ediyor. Şimdilik 100 parçalık bir koleksiyonum var, bu şu ana kadar açtığım en büyük Nâzım Hikmet sergisi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve desteklerini esirgemeyen Güney Özkılınç’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sanatçının tuvalinde, usta şairin “Karlı Kayın Ormanı”, “Salkımsöğüt” ve “Masalların Masalı” gibi şiirlerine ait hikayelerin yanı sıra şarkı sözlerini yazdığı ‘Lüküs Hayat’taki birbirinden ilginç karakterleri görmek mümkün. Nâzım’ın Bursa ve Çankırı hapishanelerinde, kitapla, şiirle dolu geçen yaratıcılık anları ile tiyatro ve klasik müzikle geçen zamanları da sergilenecek olan resimlerin konuları arasında yer alıyor.

15 Şubat’a dek CKSM’de

Sergi açılışına katılan sanatseverler, ünlü şairin şiirlerini ve şiirlerinden bestelenmiş şarkıları seslendiren müzisyen Haluk Çetin’in mini konserini ilgiyle izledi. Aşktan arkadaşlığa, savaştan barışa, yaşamdan felsefeye neredeyse her konuda şiiri olan ustanın, sanat yaşamından izler taşıyan sergi, 15 Şubat’a kadar, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.