13. Uluslararası çevre kısa film festivali açıldı

13. Uluslararası çevre kısa film festivali açıldı
13. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali açılış töreni Bakırköy Belediyesi İspirtohane Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Açılış törenine  Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Festival Yönetmeni Vural Çavuşoğlu ve Bakırköylü Sanatçılar Derneği(BASAD) Başkanı A. İlhan Gülek’in yanı sıra sanatseverler ve çevre gönüllüleri de  katıldı.

 

Kültür Bakanlığı, Bakırköy Belediyesi, BASAD, Çevre Film, Sinema Genel Müdürlüğü, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu, Institute Cervantes ve ASECIC işbirliği ile düzenlenen festivalin açılışında BASAD Plastik Sanatçılar Grubunun “Çevre’mden Resimler, resim sergisinin de açılışı yapıldı.

 

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu festivalin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: Sinemanın doğduğu yerden, Bakırköy’den, sinema yolu ile toplumdaki çevre bilincinin artırılma çabalarına ön ayak olmaktan gurur duyuyoruz ve bunu bir görev bilinciyle yapıyoruz. Çevrenin korunmasına ve bunu sanat yoluyla yapanlara Bakırköy’ün desteği artarak sürecek.

 

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, festivale katılan filmlerin 15 Mayıs’a kadar BASAD Cep Sineması’nda, 15 Mayıs’tan sonra da Belediyenin Sinema Kamyonu ile  mahallelerde gösterileceğini  ayrıca İstanbul, Kayseri, Giresun ve Adana’daki üniversitelerde de gösteriminin yapılacağını ifade ederek,” Festivale ulusal filmlerin yanı sıra İspanya, Kırgızistan, İran, ABD, Burkino Faso’dan eserler sanatseverlerin beğenisine sunulacak.”diyerek sözlerini tamamladı.

 

Başkan Kerimoğlu, sergiye katılan ressamlara katılım sertifikası vermesinin ardından etkinlik sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.