18 ÜLKEDEN 76 SANATÇI 8'İNCİ MEŞK SERGİSİ'NDE BULUŞTU

18 ÜLKEDEN 76 SANATÇI 8'İNCİ MEŞK SERGİSİ'NDE BULUŞTU
Küçükçekmece Belediyesi, uluslararası geleneksel sanat buluşmaları kapsamında 8.’sini gerçekleştirdiği Meşk Sergisi ile Geleneksel Türk İslam sanatlarını sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Bu yıl 8.'si düzenlenen Meşk Sergisi sanatseverlerin yoğun katılımıyla Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı. Ramazan ayı dolayısıyla Türk- İslam Sanatları'nın en güzel örneklerinin hazırlandığı serginin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, sergiye eseri ile katılan ve dünyanın yaşayan en büyük şairlerinden kabul edilen Adonis, sanatçılar ve çok sayıda  sanatsever katıldı. 

 

"GELENEKSEL SANATLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Sanatın her dalına verdikleri önemi vurgulayan Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Recep Şencan, "Geleneksel sanatlar, belki yüzlerce yıllık bir birikimi, bir hafızayı yaşatmaya çalışıyorlar. Küçükçekmece Belediyesi olarak sanatın her dalında destek olmaya, yardımcı olmaya imkanlar ölçüsünde gayret ediyoruz. Geleneksel sanatlar sergimizin uluslararası niteliği var. Bu noktada sergimize eserleriyle katılan değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Sanatseverler de bu sergileri ziyaret ederek salonlarımızı şenlendiriyor. Geleneksel sanatların unutulmaması için sizler de ziyaretlerinizle bu sergileri ayakta tutmuş oluyorsunuz. Küçükçekmece Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte de geleneksel sanatlarımızın yanında olmaya, onlara ev sahipliği yapmaya gayret edeceğiz” diye konuştu. 

18 ÜLKE’DEN 76 SANATÇI 85 ESER İLE KATILDI

Sanatçılar tarafından önemli bir yere sahip olan Meşk Sergi'sine, bu yıl 18 ülkeden, 76 sanatçı 85 eser ile katılarak farklı dallarda yaptıkları eserini sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergide, Türkiye, Yemen, Pakistan, Suudi Arabistan, Libya, Hindistan, Amman, Filistin, Suriye, Irak, İran, Bahreyn, Saraybosna, Mısır, Cezayir, Sudan, Başkırdistan’dan katılan sanatçıların eserleri yer alırken, Hat, Katı, Tezhip, Minyatür, Çini, Cilt ve Ebru gibi geleneksel sanatların yaşatılması bakımından önemli bir yere sahip olan sergi, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

 

SERGİ 3 AY BOYUNCA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

8.Meşk Sergisi 1 Eylül’e kadar CKSM Sergi Salonu’nda sanatseverler tarafından görülebilecek.
 
Sergide eserleri bulunan sanatçılar;

Adonis * Hasan Çelebi * Turan Sevgili * Süleyman Berk * Hikmet Barutçugil * Taner Alakuş * Fatih Özkafa * Mahmut Peşteli * Sabriye Şeker * Latife Aktan Özel * Savaş Çevik * Nizar Sabour (Suriye) * Ülker Erke * Ahmet Çoktan * Hatice Ünal * Hakan Dağlı * Ahmed Koçak * Ebuzer Özkan * Yusuf Mazı * Ezgi Turan * Gürkan Pehlivan * Levent Karaduman * Nesime Kantar * Namaraq Mohammed Ali (Sudan) * Abdullah Sarışen * Eda Özbekkangay * Asiye Kafalıer Dönmez * Syeda Nadia Raza (Pakistan) * Tülin Gönültaş * Alia Mohammed Aboshomy (Suudi Arabistan) * Dilek Yerlikaya * Fatma Şan  * Rubab Jawaid (Pakistan) * Hira Zubair (Pakistan) * Sonjay Soni (Hindistan) * Farah Adnan A. İzzat * Ahmed Lamen Zaedi (Libya) * Erhan Olcay * Ayşe Vatansever * Naem Othman Alozaibi (Yemen) * Meryem Uçar * Hasan Türkmen * Aslı Türkmen * Kadriye Bayraktar * Nazan Ilgaz * Esra Omurzak *  Halil Arpacıoğlu * Shimaa Elzohary * Meral Cantürk * Tuba Acar Asıltürk * Elif Şimşek * Boutros Al Maari (Suriye) * Ayşe Özen * Besher Koushaji (Amman) * Hatice Uçar * Esra Öztürk * Zehra Artuç * Ayşe Tak * Serkan Çelik * Hanifi Dursun * Heysem Simo * Hülya Dönmez * Raif Aydın * Onur Şimşek * Said Abuzeroğlu (Baş Kırdistan) * Kifayet Özkul * Meliha Teparic (Saraybosna) * Abbas Yousif (Bahreyn)  * Melek Bayraktar * Bashar Alhroub (Filistin) * Nasr Warour (Suriye) * Yazid Kheloufi (Cezayir) * Omer Iraki ( Irak) * Mustafa Abdul Baqi (Suudi Arabistan) * Mostapha Falouh  (Fas ) * Noman Rıfaii (Lübnan) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.