2. Beylikdüzü Caz Festivali Başlıyor

2. Beylikdüzü Caz Festivali Başlıyor
2. Beylikdüzü Caz Festivali, 1-5 Ekim tarihleri arasında Yaşam Vadisi'nde gerçekleşecek. Beş gün boyunca cazın büyüsüne kapılacak olan Beylikdüzü, unutulmaz bir müzik geçidi yaşayacak.
2. Caz'ın sanatçıları ise Önder Focan, Ayşe Tütüncü, Serhan Erkol, Ekin Bilgin, Sibel Köse, Sanem Kalfa, George Dumitriu, Alçak İrtifa Feat. Tobias Hug & Kekeça Grubu, Kağan Yıldız ve Şenay Lambaoğlu.

Cazın ustaları Beylikdüzü'ne geliyor. Geçen sene Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilki gerçekleştirilen festival, bu yıl 1-5 Ekim tarihleri arasında Yaşam Vadisi'nde Saat 20.00'da yapılacak. 2. Beylikdüzü Caz etkinliğinde başarılı isimler sahne alacak. 1 Ekim Pazar günü başlayacak açılış konserinde "Alçak İrtifa Feat. Tobias Hug & Kekeça", müziğin türleri arasındaki geçişleriyle izleyicisini hayran bırakacak. Uluslararası festivallere katılan Kekeça topluluğunda Tugay Başar, Timuçin Gürer, Gökçe Gürçay, Ayşe Akarsu Gürçay yer alıyor.

BEYLİKDÜZÜ YİNE CAZA DOYACAK

2 Ekim Pazartesi, esin kaynaklarının Mevlana Celaleddin-i Rumi olduğunu belirten Sanem Kalfa - George Dumitriu Duo ikilisi, müzikseverleri içten ve duygulu bir yolculuğa çıkaracak.

Dünyaca ünlü Montreux Jazz Festivali'nin yarışmasında söylediği şarkı ile birincilik ödülü kazanan Sanem Kalfa; Portekizce, İtalyanca ve İngilizce şarkıları ustalıkla yorumluyor. Besteci George Dumitriu'nin ise klasik kemancı olarak ülkesinde ve dünya çapında 15 ödülü var. 3 Ekim Salı akşamı ise füzyon janrının öncülerinden piyanist-besteci Ayşe Tütüncü Üçlüsü sahne alacak. Piyanoda Ayşe Tütüncü, Alto ve soprano saksafonda Serhan Erkol ve kontrbasta Ekin Bilgin'den oluşan üçlü, Beylikdüzülü caz severlere keyifli bir konser verecek.


ÜSTATLAR 2. BEYLİKDÜZÜ CAZ'DA…

4 Ekim Çarşamba, Nardis Jazz Club'un babası, bugüne dek sayısız uluslararası festivallerde ülkeyi başarı ile temsil etmiş caz gitar üstadı Önder Focan, Türk caz vokali kraliçesi Sibel Köse ve genç kuşağın aranan kontrbasçısı Kağan Yıldız, caz standartları ağırlıklı bir repertuvarla seyirci karşısında olacak. 2. Beylikdüzü Caz'ın finalini ise birçok caz festivalinde sanatını icra etme imkanı bulmuş ve son dönem kadın caz vokallerinin en önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilen Şenay Lambaoğlu yapacak. Lambaoğlu, kapanış konserinde çok sayıda efsanevi şarkıya caz yorumu ile başka bir tat katacak. Genç sanatçı ilk solo çalışmasını "İçimde Aşk Var" albümü ile yaptı. Albümleri "Zarf Tümleci, Başka Türlü Bir Şey" ile devam etti.

CAZ'IN USTALARI BEYLİKDÜZÜ'NE GELİYOR

Cazın usta isimlerini Beylikdüzü'nde ağırladıklarını belirten Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Beylikdüzü Caz Günleri bu yıl ilk kez Yaşam Vadimizin o muhteşem atmosferi içerisinde gerçekleşecek. Beylikdüzü, müzikle daha da özgürleşecek; ilçemizin ruhunu zenginleştirecek tınılar sokaklarda yükselecek. Hepinizi bu müzik geçidine davet ediyorum. İnsanları bir araya getiren ortak dil müziğin büyüsüne hep birlikte kapılmak için 2. Beylikdüzü Caz Günleri'nde buluşalım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.