47 Fotoğraf Derneği Büyükçekmece'de Buluştu

47 Fotoğraf Derneği Büyükçekmece'de Buluştu
Büyükçekmece Belediyesi oluşturduğu karma sergi ile 47 fotoğraf derneğini bir araya getirdi.
Büyükçekmece Belediyesi oluşturduğu karma sergi ile 47 fotoğraf derneğini bir araya getirdi. Sergiden elde edilen gelir ise hayatını kaybeden 301 madencinin çocuklarının eğitimi için kullanılacak.

Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD), 2'nci Büyükçekmece Türkiye Fotoğraf Dernekleri Karma Sergisi'ni Büyükçekmece Kültür Park'taki tarihi kervansarayda açtı. Türkiye genelindeki fotoğraf derneklerini tek çatı altında buluşturmak ve ortak proje üretmelerini teşvik etmek amaçlı sergi, 47 dernekten gelen 600'ün üzerinde fotoğrafla gerçekleşti. Türkiye Fotoğraf Dernekleri Buluşması kapsamında bir de panel düzenlendi. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Ekonominin Kültür ve Fotoğraf Sanatına Etkileri" konulu panelin konuşmacıları İbrahim Zaman, Gültekin Çizgen, Nadir Ede, Prof. Dr. Güler Ertan ve Melih Akoğul oldu. Sergide yurdun dört bir yanından gelen fotoğraf derneği bir araya gelirken, elde edilen gelir ise Soma faciasına hayatını kaybeden madencilerin çocukları için eğitim masrafı olarak kullanılacak.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, Büyükçekmece'nin bir kültür sanat kenti olduğunu ve her geçen gün bu alanda önemli aşamalar kaydettiğini söyledi.

"FOTOĞRAFA GÖNÜL VERMİŞ DOSTLARIMIZI AYNI ÇATI ALTINDA TOPLADIK"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye'de bir ilk olan ve ikincisi gerçekleştirilen "Büyükçekmece'de Türkiye Buluşması"nın onlarca fotoğraf derneği ve yüzlerce fotoğraf sanatçısını buluşturduğunu belirterek, "Fotoğraf sanatına gönül vermiş dostlarımızı aynı çatı altında buluşturarak, tanışmalarını, kaynaşmalarını, fotoğraf sanatı üzerinde tartışmalarını ve ortak projeler üretmelerini hedefledik. Davetimizi kabul ederek sergiye katılan tüm fotoğraf derneklerine ve fotoğrafa dostlarına hoş geldiniz diyor, çalışmalarınızda üstün başarılar diliyorum" dedi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.