''60 SİHİRLİ DOKUNUŞ'' SERGİSİ AÇILDI

''60 SİHİRLİ DOKUNUŞ'' SERGİSİ AÇILDI
Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ve klasik sanatların duayen ustalarını bir araya getiren "60 Sihirli Dokunuş” sergisi, Dolmabahçe Milli Saraylar Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Taner Alakuş Minyatür Atölyesi tarafından organize edilen, Küratörlüğünü Ceylan Harmancı'nı yaptığı serginin açılışına, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu ile geleneksel sanatların usta isimleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

''SANAT ÖLMEZ AMA SANATA İLGİ ÖLEBİLİR''

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de ''Küçükçekmece Belediyesi olarak kültür ve sanat için çırpınıyoruz. Çünkü kültür ve sanat için yapmış olduğumuz çırpınışların hayata renklendirmemize yardımcı olacağını düşünüyoruz. Kültür ve sanat ile estetik anlayışından nasibini almış insanların ancak bu işi oluşturabileceğini, şehri geliştirebileceğine inanıyoruz. Küçükçekmece’de Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde çok değerli hocalarımızla geleneksel sanatlarımızın yaşamasına, yeni sanatçıların bu kervana katılmasına çalışıyoruz. Çünkü bize göre sanat ölmez ama sanata ilgi ölebilir. Biz geleneksel dendiği zaman hemen burnunu kıvıran bir anlayışı reddederek, geleneksel sanatların bu ülkede toprağına, ruhuna renk kattığını, ruh kattığını düşünüyoruz'' diye konuştu.

 “SANAT GALERİSİ EN ZENGİN GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR”

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız, ''5 yıldır hizmet  veren Milli Sarayların Dolmabahçe’deki Sanat Galerisi en zengin  günlerinden birini yaşıyor. Gerçekten bu katılımın çok olması serginin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Gelecekte de beraber böyle güzel  projeleri hayata geçireceğiz. Emeği geçen herkese ve Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Sergi açılışımız hayırlı olsun''dedi.

Ustalarla buluşma serisinin üçüncü sergisi olan “60 Sihirli Dokunuş” sergisinde minyatür, hat, tezhip, ebru, cilt, katı’, çini, ahşap, sedef, kakma gibi köklü sanatlarımızın nadide örnekleri  sanat aşıklarıyla buluştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.