60 SİHİRLİ DOKUNUŞ ’ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

60 SİHİRLİ DOKUNUŞ ’ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ
Küçükçekmece Belediyesi, klasik sanatların duayen ve genç ustalarını bir araya getiren "60 Sihirli Dokunuş” sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galeri’sinde yoğun bir katılımla gerçekleşen sergiye Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden ile birlikte çok sayıda sanatsever katıldı.

 

''İSTANBUL'DA SANATA VE SANATÇIYA EN ÇOK YATIRIM YAPAN BELEDİYEYİZ''

 

Kültür-sanat alanına önemli bir bütçe ayırdıklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, “Bizim hedeflerimizden bir tanesi sanatçıyla sanatseveri buluşturmak. Aslında İstanbul’da sanata ve sanatçıya en çok yatırım yapan belediyeyiz” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

BAŞKAN KARADENİZ'E TEŞEKKÜR


Serginin organizatörlüğünü yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Taner Alakuş ise; "Eser yapmak kolay bir hadise ama sanatseverler karşısında konuşmak zor bir hadisedir. Küçükçekmece Belediyesi ile üçüncü, Taner Alakuş Minyatür Atölyesi ile 7. organizasyonumu gerçekleştiriyorum.  Bu sergide ve bu projelerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

 

10 MAYIS’A KADAR SANATSEVERLERİ AĞIRLAYACAK


Her biri çalıştıkları sanat dallarının ustası olan sanatçıların yeni üretimlerini aynı zeminde buluşturmayı hedefleyen sergi, klasik sanatlar açısından büyük önem taşıyor. “60 Sihirli Dokunuş” sergisinde, minyatür, hat, tezhip, ebru, cilt, katı’, çini, ahşap-sedef oyma gibi köklü sanatlarımızın nadide örnekleri yer alıyor. Ustaları ve genç sanatçı adaylarını, sanat tarihçiler, koleksiyonerler ve sanatseverler ile buluşturan sergi, Milli Saraylar Sanat Galerisi’nde 10 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilir.

 

 ‘60 Sihirli Dokunuş’ sergisinde eserleriyle yer alan sanatçılar ise şunlar: Abdurrahman Depeler, Ali Toy, Arda Çakmak, Arzu Tozlu, Ayşe Özlem Şişman, Ayşe Tak, Başak Çoraklı, Büşra Akan, Cemile Sezaver, Davut Bektaş, Dilek Yerlikaya, Ebru Gülbahçe Kurban, Erhan Olcay, Etem Çalışkan, Eyüp Özcan, Fatma Şan, Firdevs Çalkanoğlu, Gülnihal Gül Mamat, Hakan Dağlı, Hasan Türkmen, Hatice Uçar, Hüsrev Subaşı, İsmail Yiğit, Kübra Kaya,  Mahmut Peşteli,  Mamure Öz, Memnune Birkan, Meryem Bayraktar, Mustafa Cemil Efe, Mustafa Parıldar, Nejat Kivi, Nihal Tezcan, Nilüfer Kurfeyz, Nurten Ünver, Orhan Dağlı, Ömer Yıldız, Raif Aydın, Ruhi Konak, Sadri Sayıoğulları,  Safiye Morçay, Salih Balakbabalar, Selim Sağlam, Seyit Ahmet Depeler, Şeyma Okur, Taner Alakuş, Turan Sevgili, Yılmaz Eneş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.