Afife Jale Ödülleri'nde BBT 10 dalda aday

Afife Jale Ödülleri'nde BBT 10 dalda aday
Bu yıl 21.si düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’ne Bakırköy Belediye Tiyatroları(BBT) 11 ana dalın 10’unda aday gösterilerek damga vurdu.
Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri jürisi BBT’nin “Gülünç Karanlık” oyununu 9 dalda, “Kıran Resimleri” oyununu da 1 dalda aday gösterdi.
BBT’nin Gülünç Karanlık oyunu; Yılın En Başarılı Prodüksiyonu , Yönetmeni , Kadın Oyuncusu, Erkek Oyuncusu, Yardımcı Erkek Oyuncusu ,Yardımcı Kadın Oyuncusu ,Sahne Tasarımı, Giysi Tasarımı , Işık Tasarımı dalında aday gösterilirken Kıran Resimleri de En İyi Müzik dalında aday gösterildi.



BAŞKAN KERİMOĞLU: GURUR DUYUYORUZ

Türkiye’nin en önemli tiyatro ödüllerinden birinde BBT’nin 11 ana dalın 10’unda aday gösterilmesinin Bakırköy ailesi olarak kendilerinin de çok gururlandırdığını söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da şu açıklamayı yaptı: “Bakırköy Belediye Tiyatrolarımız geçtiğimiz yıl Afife Tiyatro Ödülleri, İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri , Yeni Tiyatro Dergisi Tiyatro Ödülleri , Anadolu Tiyatro Ödülleri, Direklerarası Jüri Tiyatro Ödülleri, Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri başta olmak üzere tiyatro alanında verilen saygın ödülleri kazanmıştı.

Başarılı çizgiyi bu yıl da koruyarak 21. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödüllerinde 11 ana dalın 10’un da aday olma başarısını gösterdik. 2015 yılında tiyatromuzun genel sanat yönetmenini benim veya yönetim kurulunun müdahalesi olmaksızın tiyatro emekçilerimizin(sanatçı, teknik ve personel) oylarıyla belirlemiştik ve Alican Yücesoy 33 yaşında BBT Genel Sanat Yönetmeni olmuştu. Aldığımız ödülleri aldığımız bu kararın olumlu yansıması olarak görüyorum. Tüm sezonu kapalı gişe oynayarak tiyatroseverlerin büyük beğenisini kazanan oyunlarımızı sahneleyen BBT’deki tüm tiyatro emekçilerimizi büyük Bakırköy ailesi adına kutluyorum.”

AFİFE ÖDÜLLERİ 24 NİSAN’DA

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak ödül töreniyle sahiplerine kavuşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.