Akçayır’dan Erzurum türküleri

Akçayır’dan Erzurum türküleri
TRT sanatçısı bağlama virtüözü Nurullah Akçayır, Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Anadolu’ya Güzelleme’ isimli söyleşiye konuk oldu.

Moderatörlüğünü sunucu Başak İkiz’in yaptığı söyleşide, Erzurumlu sanatçı Akçayır, en güzel türküleri konuklar için söyledi, halk müziği üzerine de keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Programa Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden de katıldı.
Erzurum türküleri seslendirdi
1997 yılından bu yana Ankara Radyosu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Nurullah Akçayır, uzun soluklu müzik yolculuğunu katılımcılarla paylaştı. Geleneksel türkülerin yanında kendi bestelerini de yorumlayarak bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında pek çok konser veren sanatçı, programda ilk türkü formatında bestelediği ‘Yazın Yağar Kar Başıma’ türküsünün yanı sıra Erzurum türküleri seslendirdi. Dinleyiciler, sanatçının söylediği türkülere alkışlarla eşlik etti.
‘MÜZİK SEKTÖRÜ BİTTİ’
Nurullah Akçayır, halk müziğinin büyük bir genç dinleyicisi kitlesi olduğunu ifade ederek, bu durumun bir sanatçı olarak kendisini mutlu ettiğini belirtti. Müzik sektörünün bittiğini ifade eden sanatçı, internetten müzik indirilmesini ve korsanı eleştirerek, ‘İnsanların bu konuda duyarlı olması gerekiyor. İnternetten müzik indirilmesi veya korsan müzik, sektörü sekteye uğratıyor.” diye konuştu.
FIKRALARIYLA GÜLDÜRDÜ
Programda, Erzurum fıkraları da anlatan Akçayır,  keyifli sohbetiyle ilgi odağı oldu.
Söyleşi sonunda, Moderatör Başak İkiz ve sanatçı Nurullah Akçayır, halk kültürüne olan katkılarından dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve ekibine teşekkür etti.
Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden de konuk sanatçı Akçayır’a katılımından dolayı teşekkür ederek, çiçek verdi. Sanatçı, ‘Yare Söyle’ isimli son albümünü de dinleyenleri için imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.