Akgün FIDAF’ın ilk onursal başkanı

Akgün FIDAF’ın ilk onursal başkanı
5 kıtada ve 85 ülkede örgütlü olan Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu’nun (FIDAF) Onursal Başkanlığına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün seçildi.
 İkinci Genel Kurulunu gerçekleştiren FIDAF, dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ndeki başarısından dolayı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü Onursal Başkan olarak seçti. Güney Kore’nin başkenti Seul’da düzenlenen törenle Başkan Akgün’e ‘Unvan Sertifikası” teslim edildi. FIDAF’ın ilk kez verdiği “onursal başkanlık” unvanını Başkan Akgün, 2 yıl süreyle yürütecek.

 FIDAF’ın tarihine geçti

 Seul’da gerçekleşen ikinci Genel Kongre’de konuşan FIDAF Başkanı Koo Bon-Young, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin iki kez dünyanın en iyi festivali seçildiğini hatırlattı.

Bon-Young, bu yıl gerçekleşen 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin kusursuz bir organizasyon olduğunu kaydederek, dünya kültür ve sanatına verdiği katkılardan dolayı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün FIDAF Onursal Başkanlığına seçildiği belirtti. Bon-Young bu unvanı alan ilk isim olarak Akgün’ün FIDAF tarihine geçtiğini de sözlerine ekledi.



 
“Sorumluluğumun bilincindeyim”

 Unvan Sertifikasını Cheonan Belediye Başkanı ve FIDAF Başkanı Koo Bon-Young’un elinden alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Dans Festivalleri Birliği tarafından Onursal Başkan seçilmesinin, festival ruhunu yüreğinde taşıyan herkesin hedefi ve onuru olduğunu belirtti.

Dr. Akgün törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Dünya festivallerini bir çatı altında toplayan FIDAF gibi önemli bir kuruluşun Onursal Başkanlığı’nı şahsımı layık gördüğünüz için hepinize şükranlarımı sunarım. Bu denli anlamlı bir görevi omuzlarımda taşımak bana ayrı bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluğumun bilincinde, festivallerin daha etkili olması ve dünya barışına daha çok katkı sunabilmesi için sizlerle birlikte daha yoğun çalışacağım. Bu onurun asıl sahibi ise, Büyükçekmece halkıdır.  ”                 

                       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum