AKM’de Banu Avar’la Söyleşi

AKM’de Banu Avar’la Söyleşi
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası İstanbul 1 Nolu Şubesi Gazeteci ve Tv Programcısı Banu Avar’la bir söyleşi programı düzenliyor.

Banu Avar’ın ‘Kaçın! ‘Demokrasi’ Geliyor!’ kitabıyla aynı ismi taşıyan ve AYGEM’e (Ataması Yapılmayan Güvencesiz Eğitimciler Meclisi) hitafen yapılacak söyleşi 19 Şubat 2012 Pazar günü saat 14.00’da Büyükçekmece AKM’de.

 

‘Kaçın! ‘Demokrasi’ Geliyor!’

Banu Avar'ın 2011'de yaptığı 8 ayrı belgeselin genişletilmiş metinlerinden oluşan ‘Kaçın! ‘Demokrasi’ Geliyor!’ adlı kitap, Ortadoğu'da yaşanan siyasal gelişmelerin iç yüzünü tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.
Kitaptan bir bölüm; "Düğmeye basıldı. Afrika ve Ortadoğu bir bir ayaklandı… 'Demokrasi' ihracatına başlandı!
Bu coğrafya dünya petrol rezervlerinin yarısına sahip. Doğal gazın vatanı! Amerika iflas ediyor. Küresel sermaye krizde! O zaman darbeler ve savaşlar gündemde! İlk petrol savaşında Osmanlı İmparatorluğu darmadağan edilmişti. İkincisinde Avrupa yeniden düzenlendi. Üçüncü paylaşım şimdi! Darbelerin ve savaşların anahtar kelimesi 'Özgürlük ve Demokrasi'! Çatışmanın hedefi petrol, su yolları, enerji! Ve Ortadoğu ateşler içinde!"

 

Banu Avar Kimdir?

Gazetecilik hayatına Süreç dergisinde başladı. 1980'li yıllarda Günaydın, Dünya, Vatan gazetelerinde dizi yazılara imza attı, muhabir olarak çalıştı. 'de yüksek lisans yaptı. Londra’da BBC Türkçe bölümünde radyoda çalışırken BBC televizyonu belgesel kurslarına katıldı. Ardından TRT Londra muhabirliğine getirildi. TRT’de yayınlanan 32. Gün programının ilk yıllarında Londra muhabirliğini yaptı. , Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı ve araştırmacı olarak görev aldı. 1985 yılından beri yapımcı ve yönetmen olarak çalışıyor.

1999'da TRT 1 ve TRT 2'de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği Mozaik, Kaleydeskop gibi programları yayınlandı. Ayrıca I. Ceasar, Crimean War, The Great Game ve Troy gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin Türkiye prodüktörü olarak görev aldı. 1999'da tv8'in Belgesel Bölümünü kurdu, 2004'e kadar belgesel bölümünde yönetmen olarak birçok belgesele imza attı. 2004 yılında tv8 belgesel bölümü kapandıktan sonra görevinden ayrılarak, TRT 1'de Sınırlar Arasında isimli haber belgesel programın yapımcı ve yönetmenliğine başladı.

Kendi deyimiyle İsrail ve ABD başkonsolosluklarının baskısı sonucu kapatılan programından dolayı Avrasya TV'de program yapma kararı aldı.

Kitapları

  • Kaçın! Demokrasi Geliyor!
  • Sınırlar Arasında - Hüznün Toprağı Balkanlar'dan Geleceğin Gücü Avrasya'ya Avrasyalı Olmak
  • Hangi Avrupa?
  • Böl ve Yut
  • Hangi Dünya Düzeni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.