Alamara Sanat Merkezi yeni yerinde hizmete girdi

Alamara Sanat Merkezi yeni yerinde hizmete girdi
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi bünyesine yer alan Alamara Sanat Merkezi görkemli bir törenle yeni yerinde faaliyete geçti.
Alamara Sanat Merkezi'nin açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün, belediye meclis üyeleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Açılış töreni sonrasında moda tasarım bölümü tarafından bir de defile gerçekleştirildi.

 "Kültür ve sanat kenti"

 Açılış töreninde konuşan Hatice Akgün, Büyükçekmece'nin kültür ve sanat kenti olarak anılan bir ilçe olduğunu belirterek; "Alamara Sanat Merkezi, Büyükçekmece'nin kültür ve sanatına önemli katkılar sağlamıştır. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz yeni yerinde de aynı başarılarını sürdüreceklerdir. Sanatın insan yaşamında çok ayrı bir yeri var. İnanıyorum ki burada da birbirinden değerli eserleri ortaya çıkartacaklar, yeni sanatçılar yetişecektir" diye konuştu.

 

"Başkan Akgün'e teşekkür ediyoruz"

 Alamara Sanat Merkezi sorumlu eğitmeni Ressam Tuğba Aksezmener Işık, Alamara isminin topraktan çıkma sanat anlamına geldiğini belirterek şöyle konuştu; "Büyükçekmece'nin sanat çıtası sürekli olarak yükselmektedir. Bizlerde sanat adına yapılabilecek ne varsa en iyisini ve doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Gençlerimize çocuklarımıza sanat sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Bize her zaman destek veren, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sanat merkezini kazandıran Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e sonsuz teşekkür ediyoruz.’’

Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi’nde yeni yerinde faaliyete geçen Alamara Sanat Merkezi, resim, seramik sanatı, heykel sanatı, mozaik, moda tasarımı, vitray, tezhip, hat ve minyatür sanatı gibi branşlarda eğitimler verilecek.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.