ARIKAN’DAN ‘YAŞAM TUAF BİR OYUN’ SEMİNERİ

ARIKAN’DAN ‘YAŞAM TUAF BİR OYUN’ SEMİNERİ
Esenyurt Belediyesinin düzenlemiş olduğu Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında, Esenyurt Belediyesi İncirtepe Kültür Merkezinde ‘YAŞAM TUAF BİR OYUN’ adlı konferansı ile gençlerle buluşan Gazeteci-Yazar Yunus Arıkan yoğun İlgi gördü.
Programa; Esenyurt AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan, Esenyurt Belediyesi Başkan Danışmanı Metin Karakoç, Basın mensupları ve çok sayıda liseli öğrenci katılım sağladı.

“ANNEME SÖZ VERDİM”

Gazeteci-Yazar Yunus Arıkan, okur buluşmasında yaptığı konuşmasında kendisini dinlemeye gelen öğrencilere kitabından ve hayatından alıntılar ile başladı. Arıkan, “1972 yılında 17 yaşındayken İstanbul’a gelen bir genç ilk olarak Beyoğlu’nda bir boya sandığı almaya karar verir ve cebindeki bütün parasını o gün boya sandığına verir. Ancak hiç korkmaz, İstanbul büyük bir şehir ve tek korktuğu yalnız kalmaktır. Artık onu zor bir hayat beklemektedir. Henüz 18 yaşını bile doldurmamıştır ve bir yandan boyacılık yapar diğer yandan okumak ister. Çünkü Annesine söz vermiştir. İstanbul’a gidip okuyacaktı ve hedefi vardı bir şey olacaktı. Önce Şişli Sanat Okuluna başvurdu, ama oradan hayal kırıklığına uğradı. Çünkü oradaki yetkili memur velin gelsin diyordu. Tabii okula başlarken 17 yaşında olan bir gencin yanında velisi olmalıydı yoksa almazlardı okula ve öylede oldu almadılar. Bu arada boyacılığı bırakmış sanayide çalışmaya başlamıştı. Aradan biraz zaman geçince Taksimde bir otel inşaatında çalışıyor, akşamları daktilo kursuna gidiyordu. Arkadaşları sen ne yapacaksın daktiloyu, sanki gazetecimi olacaksın deyip kendisiyle alay etmişlerdi” diyerek sözlerine devam etti.



“TECRÜBE PARAYLA SATIN ALINMAZ YAŞAMAKLA OLUR”

Arıkan, “Ancak o bir şey olacaktı ve kararlıydı kimseye boyun eğmek istemiyordu. Beyoğlu Akşam Ticaret Lisesine kaydını yaptırmış ve okuyacağı, hayatını değiştireceği ilk adımı atmıştı. Hayatını değiştiren o kadınla hayatının aşkıyla tanışmıştı. Artık hem çalışıyor hem okuyordu ve lise bitmiş üniversite hayatı başlamıştı. Marmara Üniversitesi Fransız dili ve Edebiyatı Lisans ayrıca İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans’ını başarıyla tamamlamıştı” dedi.

Yunus Arıkan, kendi yaşadığı hayatı ve zorlukları gençlerle paylaşarak onlara katkı sağlamak istediğini söyledi. Arıkan, Şiir, Deneme, Araştırma, Kişisel Gelişim ve Roman olmak üzere Toplam 13 kitap yazdı. Ayrıca ulusal Günboyu Gazetesi olmak üzere bölgede çok sayıda yerel gazetede köşe yazarlığı yaparak güncel, aktüel, siyaset ve spor yazılarından oluşan binlerce makalesi bulunmaktadır.

Programın sonunda Esenyurt Belediyesi tarafından katılımcılara hediye edilen “Anneme Söz Verdim” kitaplarını imzalayan Gazeteci-Yazar Yunus Arıkan katıldığı en keyifli programlardan biri olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.