Aşık Veysel Beylikdüzü'nde anıldı

Aşık Veysel Beylikdüzü'nde anıldı
Büyük Halk Ozanı Aşık Veysel ölümünün 42’nci yılında Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen konserle anıldı.
Aşık Veysel ölümünün 42’nci yılında Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Gürpınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserle anıldı. Konsere çok sayıda vatandaş katılım yaparken, sahne alan TRT Türk Sanat Musiki Sanatçısı Sabahat Arslan, Aşık Veysel’in sevilen türkülerini seslendirdi.

Programa katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Aşık Veysel’in 42’nci ölüm yıldönümünde çok onurlu bir gün yaşadık. Bu gün sabah Beylikdüzü’nde Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi’nin açılışını yaptık. Güzel Sanatlar Lisesi İstanbul’un Avrupa yakasında bir tek bu isimle vardı, ama mekan sorunu yaşıyordu. Bizde Beylikdüzü’nde böyle güzel bir ortamı, salonuyla ve kampüsüyle birlikte bu güzel Aşık Veysel ismini de vererek geleceğin sanatçılarına emanet etmenin ve hediye etmenin onurunu yaşıyoruz. Sanatçı yetiştirmek önemli, sanatçıların yetişeceği mekanlar da çok önemli. Bu gün bakıyorum gençlerimize moralleri çok iyi böyle bir eseri onlara vermenin mutluluğu yüzlerine yansıyor. Elbette eğitim ve eserlerine de yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

“SİYASİLER VE KONUŞMACILAR SUSSUN AŞIK VEYSEL’İN DİZELERİ KONUŞSUN”
Aşık Veysel’in Beylikdüzü’nde yer bulması için çalıştıklarını söyleyen İmamoğlu, “Beylikdüzü’nde iyi çalışmalar yürüten Sivaslılar Derneğimiz var. Derneğimizin üç yıldır yaptığı anma gecesi sanki Aşık Veysel’in Beylikdüzü’nde yer bulmasıyla ilgili bir çağrışım yaptı. Bugün yaptığımız açılışta Aşık Veysel’in torunu olan Çiğdem Hanım birkaç dize seçerek bizlere okudu. Her dizesinde sevgi olan, her dizesinde milleti birbiriyle birleştirici unsurları paylaşan dizeleri okudu. Hatta şöyle bir şey var bütün siyasiler ve konuşmacılar sussun Türkiye’de Aşık Veysel’in dizeleri konuşsun. Bu dizeler bizi huzura kavuşturur ve biz karar verdik Aşık Veysel’in bu tarz dizelerini belirli eserlerde toplayıp gençlerimize ve çocuklarımıza dağıtmanın projesini de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“AŞIK VEYSEL HAFTASI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Halit Tuna, “Şu anda anma gecesinde bir araya geldik. Sabah gerçekten çok güzel bir sanat okulundan yetişecek öğrencilerimiz sayın başkanımın da ifade ettiği gibi inşallah önümüzdeki dönemde geleneksel Aşık Veysel Haftası olarak düzenleyeceğimiz ve öğrencilerimizin bizzat sanatlarını ifade edebileceği bir platforma taşımak istiyoruz. Aşık Veysel’i anlamak ve topluma kazandırmak için bu akşam anma programında yad etmek onun için dua etmek ve bu anlamda hatırlamak için bir organizasyon daha gerçekleştiriyoruz” dedi.

Gecede sahne alan TRT Türk Sanat Müziği Sanatçısı Sabahat Arslan Aşık Veysel’in şarkılarını seslendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.