Aşık Veysel Küçükçekmece'de anıldı

Aşık Veysel Küçükçekmece'de anıldı
Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Türkülerin Diliyle Cengiz Özkan’ programında bu ay vefatının 42’nci yılı dolayısıyla üstat Aşık Veysel anıldı.
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen müzikli söyleşide, konuk Nida Ateş ve Cengiz Özkan söyledikleri türkülerle Aşık Veysel’i yad etti. Küçükçekmeceli vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programı Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Besim Müftüoğlu, Dr. Sibel Güllüçayır ve Mustafa Kuzugüden de izledi. 

“BEN TANIŞMADIM BABAM İSE…”
Programda söz alan Nida Ateş, “Ben Aşık Veysel’le hiç tanışmadım. Ancak evimizde ölüm tarihinin not edildiği bir resmi vardı. Ben o şekilde tanıdım Aşık Veysel’i. Babam ise Aşık Veysel’in kasabalarda türkü söylemeye geldiği zamanları hatırlıyor. Kendisi büyük bir üstad. Seninle Aşık Veysel söylemek gerçekten beni çok mutlu ediyor” dedi.

Yaklaşık iki saat süren program boyunca ‘Güzelliğin On Para Etmez, Uzun İnce Bir Yoldayım’ gibi Aşık Veysel’in sevilen eserlerini seslendiren Ateş ve Özkan katılımcılardan büyük alkış aldı. Program sonunda ise Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu sanatçılara teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.