Aşıklar atıştı, barış mesajı verdi

Aşıklar atıştı, barış mesajı verdi
Aşıklık geleneğine gönül veren Küçükçekmeceliler, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Aşıklar Gecesi’nde bir araya geldi.

Küçükçekmece Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Anadolu’nun unutulmaz geleneğini günümüze taşıyan Aşıklar Gecesi’nde katılımcılar müzik ziyafeti yaşadı.
 Aşık Maksut Feryadi’nin sunumuyla gerçekleştirilen programda, atışma ve türkülerin en güzel örnekleri icra edildi. Sezonun ilk programına Aşık İsmail Azeri, Aşık Orhan Üstündağ ve Aşık Mustafa Kurbanoğlu konuk oldu. Aşıkları, ilk programda sanatçı dostları ve yakın çevreleri de yalnız bırakmadı. 
 Duygusal anlar yaşandı 
 Programda, Aşık Maksut Feryadi,  Aşıklık geleneği hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Okuduğu şiirlerle de programı renklendiren Feryadi, aşıklığın özünü “ Lüks apartmanda otursalar da, zengin olsalar da  insanların gönlünde yaralar vardır. Biz aşıklar sazımızla sözümüzle o yaralara dokunuyoruz.” diye tanımladı. İlk programının heyecanını yaşayan Feryadi, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a Kültür ve Sanat’a olan desteklerinden dolayı teşekkür etti. 
 Geleneğin en güzel örneklerinin çalınıp söylendiği programda, Aşık Orhan Üstündağ söylediği gurbet ve memleket türküleriyle katılımcılara duygusal anlar yaşattı. 
 Hayatını kaybetmiş usta aşıkların da anıldığı programa aşıkların atışmaları damga vurdu. Kah güldüren, kah ağlatan aşıklar, atışmalarıyla barış ve kardeşlik mesajları verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.