AVCILAR’DA TİYATRO FESTİVALİ

AVCILAR’DA TİYATRO FESTİVALİ
Avcılar Belediyesi’nin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla düzenlediği ‘Tiyatro Festivali’ başladı. Festival, “Yetersiz Bakiye” isimli oyunla perdeyi açtı. “Kültür ve Sanat Kenti Avcılar” anlayışıyla Dünya Tiyatrolar Günü’nde de birçok esere sahne o
26 Mart Pazartesi akşamı saat 20.30’da Barış Manço Kültür Merkezinde Avcılar seyircisiyle buluşan oyun, izleyen herkesin beğenisini kazandı. Başrollerini Hakan Yılmaz, Eylül Öztürk, Cengiz Şahin, Ebru Kaymakçı’ın paylaştığı ‘Yetersiz Bakiye’ isimli oyun, bir çiftin kredi kartını yanlış kullanmalarından doğan sıkıntıları ve kiracı oldukları evi kiralamaları gibi başından geçen sıkıntılı durumları eğlenceli bir dille anlatırken, Avcılarlı sanatseverlere de kahkaha dolu dakikalar yaşattı. Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesinde sergilenen oyuna ilginin yoğun olduğu gözlendi.

Festival bugün “Evlilik Teklifi Ayı” adlı oyunla devam etti. Anton Çehov’un yazdığı, çevirmenliğini Oğulcan Polat’ın yaptığı oyunun yönetmeni ise Nuri Nalbantoğlu. Oyunculuğunu Barbaros Ergün, Peral Filiz, Koray Alpay, Özge Onur, Serhat Behramoğlu yaptığı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Oyun, Anton Çehov’un yaşadığı dönemde ve her zaman her yerde rastlanacak insanların öykülerinin yalın bir dille anlatıldığı, hafif alaycı bir dille eleştirilerinin yapıldığı iki kısa oyundur. Her iki oyunun temelinde ele alınan kadın - erkek çatışması bu iki oyunun sıklıkla seyirciyle karşılaşmasının ana sebebidir. Yazar bu iki oyunda hem kadın, erkek çatışması gibi evrensel bir konuyu gündeme getirmiş hem de yaşadığı dönemdeki toplumsal ve sınıfsal bir yapıyı akıcı, sadece ve alaycı bir dille eleştirmiştir.


Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de 1 hafta sürecek Tiyatro Festivali ile ilgili olarak; “Biz, Avcılar Belediyesi olarak insani değerlerimiz ve ilkelerimiz doğrultusunda, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyoruz. Bu amaç doğrultusunda da Avcılar Belediyesi, sanatı kurumsallaştırmış ve akademikleştirmiştir. 2014 Mayıs ayında kurduğumuz Avcılar Belediye Konservatuarı bünyesinde tiyatro eğitimi de başlatarak, kendi sanatçısını kendi yetiştiren kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Herkesin Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun” dedi.


1 hafta devam edecek Tiyatro Festivalinde, 28 Mart Çarşamba günü komedi oyunu olan Ephraim Kisho’nın yazdığı, Kubilay Zerener’in uyarladığı “Evlilik Curcunası” adlı eser sergilenecek. 29 Mart Perşembe günü Peyami Safa’nın eseri olan “Bir Akşamdı” adlı oyun Kenan Korkmaz’ın yönetmenliği ile sahne alacak. 30 Mart’ta “Leenane’nin Güzellik Kraliçesi” adlı yetişkin oyunu, 31 Mart Cumartesi günü ise otoriterlerin evlenmeden önce izlenmesi gerekli dediği “Aşk Bu Mu” adlı tiyatro oyunu sergilenecek. Ve son olarak 1 Nisan Pazar akşamı Kadıköy Tiyatro Oyuncuları Topluluğunun yer aldığı “Şvayk Harikalar Ülkesinde” yetişkin oyunu sahne alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.