Bakırköy'de ödüller sahiplerini buldu

Bakırköy'de ödüller sahiplerini buldu
13. Çevre Kısa Film Festivali düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.
Bakırköy Belediyesi, Çevre Film ve Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) tarafından düzenlenen 13. Çevre Film Festivali ödül töreni Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

62 filmin değerlendirmeye alındığı 13. Çevre Film Festivalinde canlandırma dalında Akdenizli yapıtı ile Seçkin Yalın ve Yiğit Pehlivan, belgesel dalında Sessiz Çığlık filmi ile Ayşe İdil Bilgin, kurmaca dalında Salt Rant filmi ile Hasan Kılıç, bu yıl ilk kez 50 kişiden halk jürisi ödülünde de Hasankeyf filmi ile Can Sabuncuoğlu birinci oldu.


Ödül alan filmler Burçak Evren(Sinema Yazarı), Ediz Hun, Engin Çağlar, Hilmi Nakipoğlu(Fotoğraf Sanatçısı), A.İlhan Gülek(Tarihçi-Yazar-BASAD Başkanı) , Nurhan Çetinkaya(Meclis Üyesi) , Prof. Dr. Orhan Kural(İTÜ Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Selahattin Yıldız(Maltepe Üni. GSF Dekanı) , Vural Çetinkaya(Yapımcı-Yönetmen-Festival Yönetmeni)’dan oluşan jürinin değerlendirmelerine göre belirlendi.

MERAL ORHONSOY,FATMA KARANFİL VE ÜSTÜN ASUTAY’A SİNEMA ONUR ÖDÜ

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, BASAD Başkanı İlhan Gülek ve Festival Yönetmeni Vural Çavuşoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı ödül töreninde Meral Orhonsoy, Fatma Karanfil, Üstün Asutay, Yılmaz Atadeniz’e sinema onur ödülü, Mansur El Sabah’a Çevre Onur Ödülü verildi. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na film festivalinin gerçekleşmesinde bulunduğu katkılardan dolayı ayrıca özel ödül verildi.

Ödül törenine; Engin Çağlar da katılarak aynı dönem sinemaya adım attıkları Fatma Karanfil’e ödül verdi.
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptığı konuşmada 100 yıl önce Bakırköy’de başlayan Türk sinemasına ve çevreye her zaman katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.
Ödül töreninden önce BASAD Türk Sanat Müziği Korosunun Yeşilçam’ın unutulmayan şarkıları konserine de bütün salon eşlik ederek dev bir koro oluşturdu. Ayrıca Vural Çavuşoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Bakırköy Belgeseli de izleyicilerin beğenisine sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.