Bakırköy'de Sanat Sofraları başladı

Bakırköy'de Sanat Sofraları başladı
Belediye Bakırköylü sanatçıların, Bakırköy’de kültür-sanat alanında fikirlerini alıyor.
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun evsahipliğinde Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Kent Konseyi Kültür Sanat Komisyonu işbirliği ile Bakırköylü sanatçıların, Bakırköy’de kültür-sanat alanında fikirlerini almak amacıyla düzenlenen Bakırköy Sanat Sofrası Toplantısı dün akşam Yeşilköy’de bir otelde yapıldı.

Kültür-sanatın merkezi olma yolunda ilerleyen Bakırköy’de daha fazla ne yapabilirizi konuşmak için biraraya geldiklerini ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: Bakırköylü ünlü sinema ve tiyatro sanatçıları, yazarlar, ses sanatçıları, koleksiyoner, cam sanatçısı, yönetmen antikacı, ressam, karikatürist, halk oyunları yönetmeni , fotoğraf sanatçısı dostlarımızla fikir alış-verişinde bulunmak için toplandık. Bakırköy’ün önümüzdeki yıllarda kültür-sanat politikalarını belirlemek için yapılan toplantı çok verimli geçti. Tüm sanatçı büyüklerimiz önerilerini sundu. Dost meclisi toplantılarımızda ortak akıl yürütmek için toplantılarımız devam edecek.

Bakırköy Sanat Sofrası Toplantısına Kerimoğlu’nun yanı sıra Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) Başkanı İlhan Gülek, sanatçılar Üstün Asutay, Cihat Tamer, Gülsen Tuncer, Tuncer Cücenoğlu, Arif Şentürk, Adnan Mamati, Cemal Akyıldız, Engin Ayça, Ergin Gülen, Hilmi Nakipoğlu, İzzettin Baki, Muhsin Kut, Savaş Tuğsavul, Vural Çavuşoğlu, Nedret Avşar ve Hüseyin Ergun Doğru katıldı.

Toplantıda yaşayan ve ölmüş Bakırköylü sanatçıların isimlerinin Bakırköy’deki sokaklara adlara verilmesi, sahaf festivali, tiyatro festivali, caz festivali, klasik müzik festivali, kukla gölge atölyeleri, uluslararası çocuk festivali, Mizah Müzesi gibi öneriler sıralandı.

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu ve sanatçılar toplantının ardında yemeğe geçerek sohbetlerine yemekte devam ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.