Barış konserinde Candan Erçetin rüzgarı

Barış konserinde Candan Erçetin rüzgarı
Candan Erçetin, 'Dünya Barış Günü' etkinlikleri kapsamında Bursa'da konser verdi.
 Bursa'da 'Dünya Barış Günü' etkinlikleri kapsamında Nilüfer Belediyesi'nin organize ettiği 'Sen gel ki barış gelsin' sloganıyla konser düzenledi. Nilüfer Cumhuriyet Meydanı'nda Candan Erçetin ve 'Kardeş Türküler Grubu' alanı dolduran binlerce kişiye konser verdi.

Nilüfer Belediyesi tarafından 'Sen gel ki barış gelsin' sloganıyla konser düzenledi. Konser öncesi konuşam yapan Nilüfer Belediye Başkanı mustafa Bozbey, 'Dünya Barış Günü'nde Ulu Önder Müstafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözünün değerini daha iyi anladıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Hem ülkemize hem dünyamıza barış dolu bir gelecek diliyoruz. Kuş seslerindeki yas nameleri sussun istiyoruz. Şarkılar sabır ve çile makamından çıksın istiyoruz. Barış yaylalarda otlak, ovalarda ırmak olsun yağsın yurdumun dört bir yanında, hepimizi sarsın istiyoruz. Susturulmak istense de barışa çağrımız, 'Sen gel ki barış gelsin' demeye devam edeceğiz. Egemen güçlerin hain planlarına inat bir olacağız, on olacağız, yüz, bin, milyon olacağız. 'Sen gel ki barış gelsin' derken bizi susturmaya çalışanlara sevgi ile birlik ve beraberlikle birbirimize sımsıkı sarılarak, dayanışarak, karşı duracağız."

Bozbey'in konuşmasının ardından, 'Kardeş Türküler' 'Leylim Ley' türküsünü söyledi. Daha sonra gruba Candan Erçetin eşlik etti. Candan Erçetin, konser sırasında 'Sallasana sallasana mendilini' şarkısını söylerken sevenlerini coşturdu. Çıplak ayakla hem oynayan hemde oynatan Erçetin, konserin finalinde 'Havuz Başına' adlı şarkıda Kardeş Türküler grubu ile düet yaptı. Candan Erçetin sahne performansıyla uzun süre alkışlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.