BEYDANS yılsonu gösterisinde nefesleri kesti

BEYDANS yılsonu gösterisinde nefesleri kesti
Kültür ve sanat kenti Büyükçekmece, BEYDANS’ın 2017-2018 üçüncü yılsonu halk dansları gösterisine ev sahipliği yaptı.
Gecede konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin kültür ve sanat hayatına katkı yapan BEYDANS’a teşekkür etti.

 Gösteriye ilgi çok yoğun oldu

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Bey Dans Eğitim Merkezi işbirliğiyle Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yılsonu etkinliğinde Silivri Yöresi, Karadeniz Yöresi, 7 Yöre Halk Dansları, Zeybek ve Roman Dansları gösterimi sahnelendi. Bey Dans Eğitim Merkezi dansçılarının nefes kesen dans gösterilerine Büyükçekmece halkının ilgisi de yoğun oldu.

 Kültür ve sanat kenti Büyükçekmece

 Gecede konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kültür ve sanat kenti Büyükçekmece’de her geçen gün çok daha da başarılı etkinliklere imza atıldığını kaydederek; “Bu yıl 19’uncusunu düzenleyeceğimiz Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, bir dünya festivali olarak ilçemizin kültür ve sanat alanında gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. Artık tüm dünya, bu festival sayesinde Büyükçekmece’yi kültür ve sanat kenti olarak tanıyor. Dünya Festivaller Birliği tarafından 5 kez “Dünyanın En İyi Festivali” ödülüne layık görülmesi de bu başarının göstergesidir. Biz bu festivalde sadece halk danslarını değil, tüm dünya halklarının kültürlerini buluşturuyoruz. Büyükçekmece’nin kültür ve sanat alanındaki bu başarısının ardında siz gençlerimiz ve Büyükçekmece ailemiz var. Bugün burada sergilediğiniz muhteşem yılsonu gösterisi de bunun güzel bir örneğidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sanatın ve sanatçının her zaman yanında olacağız. Büyükçekmece’nin kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan Bey Dans Eğitim Merkezi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.