BEYLİKDÜZÜ SEZONUN İLK PERDESİNİ ARALADI…

BEYLİKDÜZÜ SEZONUN İLK PERDESİNİ ARALADI…
Beylikdüzü Kültür Merkezi, yeni sezonun ilk perdesini tiyatronun duayenleri Dilek Türker, Ayberk Atilla ve Tiraje Başaran’ın oynadığı “Hadi Öldürsene Canikom” adlı oyun ile araladı. Aziz Nesin’in insan, sevgi ve paylaşım üzerine kaleme aldığı eser Beylik

Beylikdüzü’nde yeni kültür-sanat sezonunun ilk tiyatrosu sahnelendi. Aziz Nesin’in kaleme aldığı, Haldun Dormen’in yönettiği oyun izleyenleri hayran bıraktı. Günümüz insanının yalnızlık ve sevgisizlik sorununu komik bir dille aktaran oyun, kâh duygulandıran, kâh güldüren sahnesiyle izleyenlere, yalnız yaşayan dul ve yaşlı iki kadının hikâyesini büyük bir keyifle anlattı.

Oyunda, yalnızlıklarını bir apartmanın zemin katında birbirleriyle paylaşan Siyen ve Diha’nın bir hava gazı memuru ile tanışmalarıyla renklenen hayatları, izleyicisine kahkaha dolu bir akşam yaşattı.

 “Sanat olmazsa barış, demokrasi de olmaz”

 Oyunda, Siyen karakterini canlandıran ve bu yıl 50. Sanat Yılını kutlayacak olan başarılı tiyatro oyuncusu ve aynı zamanda Tiyatro Ayna’nın kurucusu Dilek Türker ise, “Uygar toplumlar, sanatçısına, bilim adamına sevgiyle, ilgiyle yaklaşır. Bu akşam bunun onurunu, gururunu ve sevincini yaşadığımız bir akşam oldu” dedi.

Beylikdüzü’nde gördüğü enerji karşısında Türkiye adına çok umutlu ve mutlu olduğunu belirten Türker, “Sanatın ve bilimin olmadığı bir toplumda gerçekten ne barış, ne demokrasi olabilir. Tiyatro Ayna’nın 25. yılında sizlerle buluştuğumuz için çok mutluyuz” diye belirtti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.