Beylikdüzü'nün dört bir yanında etkinlik var

Beylikdüzü'nün dört bir yanında etkinlik var
Ramazan’ın ruhunu mahallelere taşıyan Beylikdüzü Belediyesi, etkinliklerine başladı. Tiyatro oyunlarından açık hava sinemasına kadar birçok çeşitli gösterinin yer aldığı etkinlikler, özellikle çocuklardan büyük ilgi görüyor.

“Ramazan’ı yaşayalım, Ramazan’da paylaşalım” diyen Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ruhunu mahallelere taşıdı. Ramazan boyunca her akşam devam edecek etkinliklerin ilki, dün akşam başladı. Barış, Gürpınar, Yakuplu ve Adnan Kahveci Mahalleleri olmak üzere toplam 4 noktada gerçekleşen etkinlikler, ilçe halkından yoğun ilgi gördü. Etkinliklere, çocuklarıyla birlikte gelen vatandaşlar, eğlenceli anlar yaşadı.

 “Beylikdüzü’nde unutulmaz Ramazan akşamları”

 Adnan Kahveci Mahallesi’nde nostalji sinema geceleriyle, iftar sonrası unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşayan vatandaşlar; Barış, Yakuplu, Gürpınar Mahallelerinde gösteri yapan ateşbaz, jonklör, çocuk ve yetişkin tiyatroları, kukla gösterileriyle bir hayli eğlendi. Gürpınar’da “Oduncunun Çocukları Hansel ve Gratel”, Yakuplu Mahallesi’nde “Üç Haydut ve Kırmızı Başlıklı Kız”, Barış Mahallesi’nde “Arı Maya” adlı tiyatro gösterileri çocukları güldürdü.

 “Etkinlikler Ramazan boyunca devam edecek”

 Beylikdüzü Belediyesi Ramazan ayı boyunca kültürel tarihin önemli örneklerinden olan Karagöz Gölge Oyunu, Kavuklu ve Pişekar Orta Oyunu, meddah, akrobasi ve pandomim gösterileri, sihirbaz ile ateşbaz gibi şovların yanı sıra Türk tiyatrosunun usta isimleri Yalçın Özden, Osman Cavcı, Suha Uygur ve Abdullah Şahin eski ramazan eğlencelerini günümüze taşıyacak. Bu özel ayda vatandaşlar ayrıca Tasavvuf, Türk Sanat ve Türk Halk müziği alanında verilecek konserlerle huzuru tadacak. Ramazan’da ayrıca Usta sunucu Korhan Abay ile belirlenen noktalarda gerçekleşecek “Korhan Abay’la YARIŞMAÇ” isimli bilgi yarışmasıyla kadın erkek, genç yaşlı herkes benzersiz bir eğlence yaşayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.