BURCU KARADAĞ’DAN ÖĞRENCİLERE NEY ZİYAFETİ

BURCU KARADAĞ’DAN ÖĞRENCİLERE NEY ZİYAFETİ
Ünlü neyzen Burcu Karadağ, Küçükçekmece Belediyesi okul söyleşileri kapsamında öğrencilere ney ziyafeti yaşattı.

Atakent İMKB Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen söyleşide öğrencilerle bir araya gelen Karadağ, neyin buğulu sesiyle tüm öğrencileri büyüledi. Programda ney hakkında önemli bilgiler de veren Karadağ, öğrencilere yaptıkları işi çok sevmeleri ve iyi yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

“ÖMRÜMÜ NEY ÜFLEMEYE VERDİM”

Ömrünün yarısını hatta daha fazlasını ney için harcadığını belirten Karadağ, neyin zor bir enstrüman olduğuna değinerek, “Neyin üzerinde 7 delik bulunuyor. Başka hiçbir tuş yok. Siz sadece bu 7 deliği kullanarak nefesinizle her türlü sesi çıkarmaya çalışıyorsunuz. Üflemeli bir çalgı olduğu için çok fazla emek harcamanız gerekiyor. Neyden istediğiniz sesi çıkarmak gerçekten zor ancak belli bir tekniği var. Onu öğrendikten sonra kolay. Ney üfleyen biri, bu tekniği öğrenen biri her türlü üflemeli enstrümanı çalabilir ” dedi. 

“ÖMER BABA KARAKTERİNE TEŞEKKÜR ETMEMİZ LAZIM”

Öğrencilere neyi tanıtmak ve sevdirmek için çalıştığını da belirten Karadağ, “Ney öğrenmek istiyorsanız, önce temelden başlamalısınız. Önce Klasik Türk Müziğini öğrenmelisiniz. Daha sonra pop, jazz, blues çalabilirsiniz. Temel sağlam olduktan sonra her katı çıkabilirsiniz. Maalesef günümüzde daha çok popüler kültür ürünlerine yer veriliyor. Kurtlar Vadisi’ndeki Ömer Baba’ya ney’i yeni nesle tanıttığı için teşekkür etmemiz lazım” diye konuştu.

Programda, ‘Yemen Türküsü, Uzun İnce Bir Yoldayım, Bak Yeşil Yeşil’ gibi sevilen eserlere de neyiyle hayat veren Burcu Karadağ, öğrencilere doğru nefes alıp verme teknikleri de gösterdi. Program sonunda ise Burcu Karadağ’a okul müdürü Ahmet Serdar Eldivan teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.