Büyükçekmece’de Fasl-ı Muhabbet rüzgârı

Büyükçekmece’de Fasl-ı Muhabbet rüzgârı
Kültür ve sanat kenti Büyükçekmece, bir kez daha muhteşem bir Türk Sanat Müziği Konseri’ne ev sahipliği yaptı.

Mimarsinan Hoşseda Musiki Derneği’nin Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Fasl-ı Mubabbet Konseri’ne Büyükçekmecelilerin ilgisi çok yoğun oldu.

 

Uzun süre alkışladılar

 

Şef Burçin Bahar Cantürk yönetimindeki koro Türk Sanat Müziği’nin dillerde ve gönüllerde yer eden eserlerini seslendirdi.

Solo şarkılarında seslendirildiği iki bölümde halinde gerçekleşen konserin sonunda salonu dolduran Büyükçekmeceli sanatseverler oldukça başarılı bir performans sergileyen Mimarsinan Hoşseda Musiki Derneği Korosu’nu uzun süre alkışladılar.

 

“Başarıların şehri Büyükçekmece”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılamadığı geceye Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin ve Emine Türkan Demirci katildi. Gecede konuşan Ahmet Şahin şunları söyledi: “Biz bu sahnede dönem dönem ülkeleri, bölgeleri birleştirerek konserler verdik. Belli sanatsal etkinlikleri gerçekleştirdik. Büyükçekmecemizin önemli musiki derneklerinden biri olan Mimarsinan Musiki Derneği’ni yürekten kutluyorum. Başarıların şehri Büyükçekmece’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize göstermiş olduğu çağdaş uygarlık yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Çağdaş medeniyetlerin daha da ilerisine geçmenin yolu ise sanattır.”   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.