Büyükçekmeceli sanatçılardan "Şapka Çıkarttıran" sergi

Büyükçekmeceli sanatçılardan "Şapka Çıkarttıran" sergi
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademileri Sanat Merkezleri'nin "Şapka Çıkarttıran" temalı Güzel Sanatlar Yıl Sonu Sergisi törenle açıldı.
Kültürpark Kervansaray'daki sergi açılışına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Daşdan, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 "Ayırt etmekte zorlandım"


Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, açılıştan önce sergiyi gezme fırsatı bulduğunu ve adından da anlaşılacağı gibi gerçekten şapka çıkarttıran bir sergi ile karşılaştığını belirterek; "Hepinizin emeğine sağlık, elinize sağlık, göz nurunuza sağlık. Kursiyerlerinize o kadar iyi eğitim vermişsiniz ki, öğrencilerle eğitimcilerin eserlerini ayırt etmekte zorlandım. Gerçekten çok güzel işler çıkartılmış" dedi.


Sanat Sokağı müjdesi


Sanatçılar ve sanatseverlere iki tane sanat sokağı müjdesi veren Başkan Akgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:  Zeki Pekcan Parkı girişi ve içerisinde üzeri kapalı bir sanat sokağı yapacağız. Bununla ilgili olarak arkadaşlarıma talimat verdim. Açacağımız sanat sokağında hem eserlerinizi sergileyerek satış yapacaksınız hem de eserlerinizi orada muhafaza edebileceksiniz. Kültür ve sanat kenti Büyükçekmece'de örnek bir sanat sokağı oluşturmak zorundayız. Sizler Büyükçekmece'nin kültür ve sanat yaşamına hayat verenler olarak bize bu konudaki önerilerinizi mutlaka iletin. Ayrıca, Mimaroba, Büyük Atatürk Parkı içinde de bir sanat sokağı daha yapma düşüncemiz var. Sanata ve sanatçıya duyarlı olan Büyükçekmece halkının bu projeyi beklediğini biliyoruz.


Türkiye'ye örnek bir belediye


Açılış törenine katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediyesi'nin kültür ve sanat alanında çok önemli işlere imza attığını, kendisinin de bunu yakından takip ettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Ben henüz iki yıllık bir belediye başkanıyım. Ancak çok şanslıyım. Çünkü hemen yanı başımızda belediyeciliğin duayeni kabul edilen Hasan başkan var. Benim açımdan çok önemli bir rehber ve örnektir. Büyükçekmece Belediyesi'nin özellikle kültür ve sanat alanında yaptığı başarılı işler sadece bize değil Türkiye'ye örnek olabilecek niteliktedir. Siz değerli sanatseverler ve sanatçılar adına ben kendisine teşekkür etmek istiyorum."


Teşekkür belgesi verildi


Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi. Tüm standları tek tek gezen Başkan Akgün, sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı. Açılış törenin son bölümünde ise, "Şapka Çıkarttıran" temalı güzel sanatlar yıl sonu sergisini hazırlayan sanat merkezi eğitmenlerine Başkan Akgün tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.