Büyükçekmece'nin gururu oldular

Büyükçekmece'nin gururu oldular
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Barış Manço Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, 2015 yılı Halk Oyunları Yarışması'nda birinciliği kazanarak Büyükçekmece'nin gururu oldu.

Kültür ve sanat kenti Büyükçekmece bu alanda elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi.


Kültür ve sanat şehri


Dünyanın en saygın ve en başarılı festivallerinden biri olarak kabul edilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali ile Büyükçekmece'nin adını tüm dünyada duyuran Büyükçekmece Belediyesi, ulusal yarışmalarda da şampiyonluğu hiç kimseye kaptırmıyor. Halk Akademileri şemsiyesi altında kültür ve sanat etkinlikleri ile ön plana çıkan Büyükçekmece Belediyesi, folklor yarışmasında elde ettiği başarıyla bir kez daha adını duyurdu.






Zaferlerini Başkan Akgün'le paylaştılar


İstanbul Ahmet Cömert Salonu'nda gerçekleştirilen 2015 yılı İstanbul Halk Oyunları Yarışması'nda Büyükçekmece ilçesini temsil eden Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Barış Manço Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, yıldızlar kategorisinde Karadeniz'e özgü Horon dalında birinciliği elde ederek şampiyonluğa ulaştı. Şampiyonluk kupasını aldıktan sonra sevinçlerini Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'le paylaşan folklorcular, elde ettikleri başarıyı Başkan Akgün'e armağan ettiler.


"Adımızı tüm dünyaya duyurduk"


Altınköprü Halk Dansları Topluluğu'nun elde ettiği başarının çok önemli olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece Belediyesi olarak en önemli hedefimiz Büyükçekmece'yi kültür ve sanat şehri yapmaktı. 15 yıldır başarı ile sürdürdüğümüz Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali ile Büyükçekmece'nin adını tüm dünyada duyuruyoruz. Ulusal etkinliklerde de yine aynı başarıyı sürdürüyor olmamız sevindiricidir. Kültür ve sanat şehri olan Büyükçekmecemizin gururu Yıldızlar Halk Oyunları ekibimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.