“Büyükçekmece’yi sanata duyarlı olduğu için tercih ettim”

“Büyükçekmece’yi sanata duyarlı olduğu için tercih ettim”
Büyükçekmece’de ikinci kişisel sergisini açan ressam Bahar Kaya Güler, “Sergi için Büyükçekmece’yi tercih etmemim sebebi, sanata duyarlı bir ilçe olduğu yönünde aldığım bilgilerdi” dedi.

Ressam Bahar Kaya Güler’in kişisel karma resim sergisi Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Merkezi’nde açıldı.

 

“Kendime özgü bir teknik geliştirdim”

 

 Ressam Bahar Kaya Güler, ikinci kişisel sergisi için özellikle Büyükçekmece’yi tercih ettiğini belirterek; “Büyükçekmece’yi tercih etmemdi ki sebep, Gelibolu’da açtığım sergide İstanbul’dan gelenlerin büyük bir çoğunluğu bana Büyükçekmece’nin sanat konusunda çok duyarlı olduğunu söylediler. Bende bunun üzerine ikinci sergimi Büyükçekmece’de açma kararı aldım. Resim çalışmalarımda kendime özgü yeni bir teknik buldum. Kendimce de onu denedim, yapmaya çalıştım. Bundan sonrada çalışmalarımı sürdürüp yeni sergiler açacağım” diye konuştu.

 

“Sanat, insan hayatını çiçekler gibi renklendirir”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Sanata karşı duyarlı olan bir ilçeyiz. Çünkü sanat insan hayatını süsleyen önemli bir zaman dilimini oluşturuyor. Sanat insan hayatını çiçekler gibi renklendirir. Yerel yönetimlere de bu konuda önemli görevler düşmektedir. Biz vatandaşımıza imkan sağlayacağız, önünü açacağız, evde oturmak yerine gidecek tuvalini alacak ve bir şeyler yapmaya çalışacaktır. Büyükçekmece Belediyesi uzun yıllardan bu yana Halk Akademisi ile her yönüyle yerine getirmeye çalışan bir belediyedir. Hem katılan vatandaşlarımıza, hem de ona emek veren mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bahar Hanım’ın bu güzel sergisinin de hayırlı olmasını diliyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Sergi açılışına Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Oktay Çağatay, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve çok sayıda sanatsever katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.