ÇARDAK ALTI SOHBETLERİ BAŞLIYOR

ÇARDAK ALTI SOHBETLERİ BAŞLIYOR
Beylikdüzü 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları, bu yıl geçen yıllardan farklı olarak “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi” sloganı ile başlıyor.

 Beylikdüzü Belediyesi, festival kapsamında her gün Kuğulu Park alanında düzenlenecek Çardak Altı Söyleşileri’nde Emre Kongar, Ahmet Ümit, İskender Pala, İlber Ortaylı, Ali Poyrazoğlu ve Mario Levi gibi isimleri vatandaşla bir araya getirecek, Cumhuriyet ile demokrasi ortamı örnek olaylar eşliğinde anlatılacak. Söyleşilerin moderatörlüğünü de ünlü sunucu Özge Uzun yapacak.

Beylikdüzü Belediyesi; barış ve sevginin iyileştirici gücünü tüm Türkiye’ye yaymaya kararlı. Bu amaçla 3.’sünü düzenlediği Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın bu yılki teması da “Cumhuriyet ve demokrasi” oldu. Ülkenin en fazla ihtiyaç duyduğu birleştirici milli iradenin festival boyunca dolu oldu gösterileceği “Çardak Altı Söyleşileri” zengin içeriği ve konukları ile dikkat çekiyor.

31 Ağustos Çarşamba Saat 19.30’da başlayacak Çardak Altı Söyleşileri’nin ilk konuğu Güven İslamoğlu olacak. İslamoğlu, söyleşide “Çevre ve çevre sevgisi" konusu irdeleyecek. 1 Eylül Perşembe, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve siyasi parti ilçe başkanları “15 Temmuz sonrası Türkiye ve demokrasi"yi konuşacak. Ünlü tarihçi İlber Ortaylı ise 2 Eylül Cuma günü, "Güçlü devlet, sağlam bir demokrasi için tarihten alacağımız dersler" başlığı ile vatandaşla buluşacak. 3 Eylül Cumartesi akşamı “Türkiye'nin Demokrasi ve Darbeler Tarihi”ni Emre Kongar anlatacak.

Söyleşiler ünlü konuklarla devam edecek. 4 Eylül Pazar Ahmet Ümit - Mario Levi - İskender Pala "Bizim büyük zenginliğimiz: Anadolu'nun kültürel çeşitliliği" başlığıyla renkli bir sohbet gerçekleştirecek. 5 Eylül Pazartesi ise Tanju Çolak- İlker Yağcıoğlu- Lemi Çelik- Mustafa Çulcu- Adnan Aybaba “Takım arkadaşlığı- Takım sevgisi" konusu ile meraklılarıyla buluşurken, 6 Eylül Salı da Nasuh Mahruki “Kendi Everest’inize tırmanın" diyecek. 7 Eylül Çarşamba Üstün Dökmen “Sevme yeteneği nasıl geliştirilir? Birbirimizi sevmeyi biliyor muyuz?” konularını açarak izleyicilerini bir kişisel gelişim yolcuğuna çıkaracak. 8 Eylül Perşembe ise Ali Poyrazoğlu “Ödünç Yaşamlar" başlığı ile keyifli bir sunum yapacak. Tüm söyleşiler, belirtilen tarihlerde 19.30 – 20.30 saatleri arasında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.