ÇİZGİDEN TUVALE YOLCULUK

ÇİZGİDEN TUVALE YOLCULUK
Küçükçekmece Belediyesi Cennet ve Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezleri tarafından geçtiğimiz eylül ayında başlayan resim kursuna katılan 70 kursiyer, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Dokunuşlar’ isimli resim sergisini açtı. Küçükç
149 eserin bulunuyor

Temel resim eğitimi ile kendilerini keşfetme şansı bulan Küçükçekmeceli kursiyerler Küçükçekmeceli sanatseverler ile buluştu. 149 eserin bulunduğu sergide tuval, pastel ve suluboya çalışmaları yer aldı. Resim Eğitmeni İmad Bora Ağbaba yönetiminde gerçekleşen eğitimlerde öğrenciler kağıt ve kalem kullanarak, temel sanat eğitimi içeriğinde yer alan; çizgi ve form, obje, perspektif, ışık gölge, obje, figür, desen, kompozisyon gibi konularda kendilerini geliştirme fırsatı buldular.

Profosyonel eğitim

Eğitim alan kursiyerlerden Esin Genç “Buradaki resim kurslarında her şey en baştan öğretiliyor. Kara kalemle karalayarak başladığımız eğitimde çok ilerleme kaydettim. Her türlü tekniği öğrendim. Hem sosyalleşiyoruz hem para kazanıyoruz. Eğitmenlerimiz hem çok iyi hem de bilgilerini bizimle sabırlı bir şekilde paylaşıyorlar. Bizi kaliteli eğitimle buluşturan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'ye teşekkür ederim” dedi. Resim Eğitmeni İmad Bora Ağbaba, “Resim eğitimine sıfırdan çizgi çizmekle başlayıp, sulu boya ve yağlı boya ile devam ediyoruz. Kursiyerlerimize resmi hiç bilmiyormuş varsayarak eğitim veriyoruz. Resme gönül veren, ilgisi olanlarla çalışmak bizleri mutlu ediyor ve onları aramızda görmek istiyoruz” dedi.

1 EYLÜL’E KADAR AÇIK

Manzara, natürmort ve portre örnekleri gibi klasikten güncele ve modern sanata geniş örneklerin yer aldığı sergi 1 Eylül’e dek Cennet Kültür Sanat Merkezi’de gezilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.