Cumhuriyet sergisine büyük ilgi

Cumhuriyet sergisine büyük ilgi
Ressam Ekber Yeşilyurt Atelyesi tarafından Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan Cumhuriyet konulu sergi, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla açıldı.

Büyükçekmece Halk Akademisi Ekber Yeşilyurt Atelyesi tarafından hazırlanan Cumhuriyet konulu sergi, Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi’nde düzenlenen törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

“Cumhuriyeti yaşayacağız”

Serginin açılış törenine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının başladığı bu günlerde, Cumhuriyet konulu bir serginin açılmasının anlamlı ve önemli olduğunu söyledi.

Başkan Akgün konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ancak bizler dik durduğumuz sürece, cumhuriyetin değerlerine sıkı sıkıya bağlı kaldığımız ve sahip çıktığımız sürece hiç bir güç cumhuriyetimizi yıkamaz. Zaman zaman engelleme girişimleri olacaktır. Yapılan her iyi işte olduğu gibi, cumhuriyette karşı da engelleme girişimleri olacaktır. Önemli olan tehditlerin farkında olup akıllı davranabilmektir. Türkiye Cumhuriyeti, bu milletin bir bakıma da sigortasıdır. Hepimizin en büyük varlığıdır. Her şeye rağmen cumhuriyeti sonsuz kadar yaşatacağız. Bu nedenle Cumhuriyet konulu resim sergisini hayata geçiren Ekber Yeşilyurt ve arkadaşlarına da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Sergi 31 Ekim’e kadar açık kalacak

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından serginin açılış kurdelası Prof. Dr. Vecdet Öz tarafından kesildi. Ekber Yeşilyurt ve sergide eseri bulunan ressamlarla birlikte sergiyi gezen Başkan Akgün, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. Daha sonra sergiye katılanlar için düzenlenen kokteyle geçildi. Cumhuriyet konulu sergi 31 Ekim akşamına kadar Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.