Defne Yalnız sanatta 60. yılını Büyükçekmece'de kutladı

Defne Yalnız sanatta 60. yılını Büyükçekmece'de kutladı
Türk sinemasının usta oyuncusu Defne Yalnız 60’ıncı sanat yılını, Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı Gecesi" kapsamında, sahnelediği "Nice Yıllara" isimli tiyatro oyunu ile kutladı.

Büyükçekmece Belediyesi "Ustalara Saygı Gecesi" projesi kapsamında, Türkiye’nin usta sanatçılarını Büyükçekmeceliler ile buluşturmaya devam ediyor. Daha önce birçok ismi ağırlayan belediye, bu kez sanat hayatında 60 yılı geride bırakan Defne Yalnız’ı, Atatürk Kültür Merkezinde sahnelediği "Nice Yıllara" isimli tiyatro oyunuyla ağırladı. Oyunun sonunda salonu dolduran 600 kişi sevilene sanatçıyı ayakta ağırladı.



40 yıllık dostların buluşması


Bu güne kadar ‘Nice Yıllara, Kadın Sığınağı, Tatlı Kaçık, Üç Cadı Kazanı, Çalıkuşu ve Yollar Tükendi’ gibi on adet devlet tiyatrosunda sahne alan Yalnız’ın kendi sanat hayatından kesitler sahneleyen "Nice Yıllara" isimli tiyatro oyununun da sahne performansı vatandaşları tarafından büyük beğeni topladı.Oyunun sonunda salonu dolduran yüzlerce izleyicinin sahneye kırmızı karanfiller atması usta oyuncuyu duygulandırdı. Zaman zaman gözyaşlarına boğulan Defne Yalnız, sahneye Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte gelen 40 yıllık dostu  (Ateşböceği) Ercan Bostancıoğlu'nu görünce sahnede duygu dolu anlar yaşandı.



“Hepimizin hayatından kesitler vardı"

Defne Yalnız’ın Türkiye’nin önemli sanatçılarından biri olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ustalara saygı gecesi projemiz kapsamında birçok sanatçıyı Büyükçekmece de ağırladık. Bu ağırladığımız sanatçıların eserlerini bizim yüz kişiden oluşturduğumuz çocuk korosu seslendirdi. Ama Defne Yalnız’ın ortaya koyduğu tiyatro sahnesini, canlandırabilecek ekibimiz olmadığı için kendisi sahnede oldu. Tek başına ortaya koyduğu oyunu oynamak kolay değil. Çünkü tek kişilik oynanan oyunlar çok zordur. Tiyatro oyunu çok hoşuma gitti, yaşadığımız hayatın kendisini yansıtıyor. Biz proje kapsamında her yıl iki sanatçıyı ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.

Tiyatro oyununun sonunda Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Sanat hayatında 60 yılı geride bırakan Defne Yalnız’a çiçek ve plaket takdiminde bulundu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.