Dünya Şiir Günü'nde panel

Dünya Şiir Günü'nde panel
Beylikdüzü Belediyesi Dünya Şiir Günü'nde etkinlik düzenledi.
21 Mart Dünya Şiir Günü Paneli, dünyaca ünlü Türk ve yabancı şairlerin şiirlerinin eşliğinde Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Hayatının her noktasına dokunan ve ruhları dinlendiren şiirler Uğur Kayabaşı’nın sesinden şiir severlerle buluştu.

Dünya Şiir Günü’nün dünyaca kabul edilmesini sağlayan Şair Gülseli İnal ve Şerafettin Kaya, Edibe Alsancak, İrfan Çiftçi gibi şairlerin katılımıyla gerçekleşen panelde, şairlerin de şiirleri Uğur Kayabaşı tarafından okundu. İnal’ın son zamanlarda yoğunlukla yaşanan ve yıllarca sık sık duyulan kadın cinayetleri üzerine yazdığı “Güneş Kızı Hypatia” adlı şiir büyük beğeni topladı.

Şiirler, Melodilerle de Büyüledi

Atilla İlhan, Orhan Veli Kanık, Cahit Külebi gibi şairlerin ünlü sanatçıların sesinden okunan Ben Sana Mecburum, Birden Bire, Kamyonlar Kavun Taşır şiirleri hem sözleri, hem de melodileriyle herkesi büyüledi. Beylikdüzü Belediye Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı’nın “Anadolu” şiiri ve Tarancı’nın 35 Yaş, Can Yücel’in Sevgi Duvarı şiirleri de Kayabaşı’nın içleri titreten sesiyle kulaklarda eşsiz bir tını bıraktı. Dinleyicilere teşekkür eden panelistler, şiire verilen değerin çok kıymetli olduğunu söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.