Dünya Tiyatrolar Günü’nde Nejat Usta anıldı

Dünya Tiyatrolar Günü’nde Nejat Usta anıldı
Süheyl-Behzat Uygur kardeşlerin yeni oyunu “Dünyanın Sonu”.net, Atatürk Kültür Merkezi’nde Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün’ün de katıldığı gösterim ile Büyükçekmecelilerin beğenisine sunuldu.

 Merhum tiyatrocu Nejat Uygur’un eşi Nejla Uygur’un da oğullarını izlediği oyunun sonunda duygu dolu anlar yaşandı.

Tüm samimiyetiyle yanımızdaydı

Oyunda, eski parlak günlerine dönmez isteyen bunalımdaki bir yazarın beceriksiz ilham perisi ile yaşadıkları absürt bir dille anlatıldı. Mustafa Arıkoğlu’nun yazdığı, Uğur Babürhan’ın yönettiği oyun, seyircilerden tam not aldı. Selamlamanın ardından seyircilerinde arasındaki Akgün’e teşekkür konuşması yapan Behzat Uygur, “Dünya tiyatrolar gününde bizim akrabamız gibi gördüğümüz sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Üstelik bu seferki gelişimizde Tepecik’te Nejat Uygur Kültür ve Eğitim Merkezi’ni gezmek bizlere tarif edilemez duygular yaşattı. Çok yakın zamanda babamızı ustamızı kaybettik. Bu zor dönemimizde her an tüm samimiyetiyle yanımızda olduğu için Akgün’e çok teşekkür ederim” dedi.

Eşim uzun bir turneye gitti

Nejat Uygur’un tiyatroya çok şey katmış değerli bir sanatçı olduğunu söyleyen Akgün, “Tiyatronun ne olduğunu Nejat Baba’nın oyunuyla öğrenmiştim. Böyle ustaları arkamızda bıraktık ama onun verdiği hizmeti sunacak iki evlat bıraktığı için kendisine teşekkür ediyorum. Dünya tiyatrolar gününde ebediyete uğurladığımız tüm tiyatro sanatçılarına Allah’tan rahmet diliyorum. Tiyatro hayatında çektiği parasızlık, eziyetlerle bu topluma yoksulluklar içerisinde geçiren bir sanatçıydı Nejat Baba. Genelde fakir insanların yaşadığı Tepecik’teki Kültür Merkezi’ne Nejat Usta’nın isminin verilmesi çok doğru oldu. Nejat Baba’ya çok yakıştı. Necla Abla’nın öyle bir inanç, öyle bir aşkla hizmet etti ki, biz yerel parlamentomuzda oy birliği ile belediye meclis kararıyla kendisini Yılın Kadını ilan ettik” dedi. Sahnede gözyaşlarını tutamayan Necla Uygur, “Eşim uzun bir turneye gitti. Ben de yanına gideceğim. Şu anda gökyüzünden bizleri ve çocuklarını görüyordu. Keşke burada olsaydı da sizlerle beraber o güzel Kültür Merkezi’ni görseydi. Çocuklarımı size, sizleri başkanımıza, başkanımızı da Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.