GENÇ MUCİTLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

GENÇ MUCİTLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
Esenyurt Belediyesi Kültür Akademisi tarafından öğrencilere yönelik “BİLİM ŞENLİĞİ” sergisi yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Esenyurt Belediyesi bünyesinde Akademiye bağlı Bilgi Evlerinde eğitim gören Fen Bilgisi öğrencileri tarafından birbirinden güzel ve iddialı projeler hazırlanarak sergiye açıldı.

Genç mucitlerin sergi açılışı programına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, İlçe Emniyet Müdürü Levent Hasan Özen, Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Esenyurt Kültür Merkezi sergi ve fuaye alanında genç mucitler hazırladıkları çalışmaları büyük bir heyecanla katılımcılara sunmaları dikkat çekti.

Bilim Şenliği sergi açılışını gerçekleştiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, genç mucitlerin yaptıkları çalışmaları yakından inceledi.

“Çocuklarınızı bu merkezlerden uzak tutmayın”

Başkan Kadıoğlu programa katılan velilere seslenerek, “ Anne ve babalar olarak çocuklarınızı böyle etkinliklerden uzak tutmamaya çalışın. Siz bıraktığınız zaman sokaktaki kötü işler yapan kişiler çocuklarımıza musallat olacaktır. Bu yavrularımızı geleceğe yetiştirmek, korumak anne baba ve biz idareciler olarak sorumlu olmalıyız. Belediye olarak bunun için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Çocuklarımızın evde çalışamadıkları zaman onlar için çalışabilecek mekânlar oluşturuyoruz. Bu çalışmalarında yardımcı olmaları için yanlarında öğretmenler görevlendiriyoruz. Yine spor merkezlerimizde 16 ayrı branşta spor yaptırıyoruz. Etüt merkezlerimizden, kültür merkezlerimizden, bilgi beceri merkezlerimizden ve spor merkezlerimizden çocuklarımızı uzak tutmayalım. Çünkü çocuklarımızı iyi bir insan, ülkesine ve milletine faydalı birey olması için elimizden geleni yapmalıyız. Bugün bilimsel çalışmaları ile yaptıkları icatları hep birlikte göreceğiz, hayırlı olsun” dedi.

Konuşması ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu çocuklar ile birlikte serginin açılış kurdelesini gezerek genç mucitlerin icatlarını yakından inceledi.

Öğrenciler sırayla projelerini Başkan Kadıoğlu’na tanıtarak yeteneklerini sergilediler.

ZORUNLU HİJYEN GETİREN SİSTEM

Bilim Şenliğinde dikkat çeken projelerden bir tanesine 12 yaşındaki Yağmur Akçay, imza attı. Henüz 6’ıncı sınıf öğrencisi olan Yağmur’un yaptığı projede eller yıkanmadan tuvaletten çıkılamıyor. Sistem sayesinde sıvı el sabununda bulunan sensöre el uzatıldığı an hem sabun bırakılıyor hem de aynı anda kapı açılıyor. Bu sayede ellerin mecburi olarak yıkanması sağlanıyor.

 

BU YÖNTEMLE ÇİÇEKLER KURUMUYOR

Çiçek sulamada pratik bir yöntem geliştiren 6’ıncı sınıf öğrencisi Hasret Yeşil ise kullandığı halat ve bir kova su ile tatildeyken evdeki çiçeklerin kuruma problemini ortadan kaldırıyor. Halatın bir ucu su dolu kovaya konulurken diğer ucu ise çiçek saksısının içerisindeki toprağa bırakılıyor. Bir süre sonra tamamen ıslanan halat toprağın da nemlenmesini sağlıyor. Bu yolla çiçekler sürekli nemli kalıyor ve kuruma olasılığı ortadan kalkıyor.

 

44 PROJE FİNALE KALDI

Yarışması 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri arasında elemeye tabi tutularak gerçekleştirildi. 2 bin 800 öğrencinin proje sunduğu yarışmada 44 proje sergilenmeye hak kazandı. Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında önemli rol oynayan projenin geleneksel hale getirilmesi de amaçlanıyor.

Finale kalanlar arasında dikkat çeken projeler arasında şeker pancarı ve nar kabuğundan organik mürekkep, hareket enerjisiyle çalışan asansör, el yapımı sıvı el sabunu gibi projeler de vardı. Genç beyinlerin hazırladıkları projeler, 29 Ocak tarihine kadar Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.